Завод Пінчука вирішив його позбутися

П'ятниця, 18 лютого 2005, 16:18
Правління Нікопольського заводу феросплавів (Дніпропетровська область) вважає незаконним купівлю 50%+1 акцій заводу консорціумом "Придніпров'я" в 2003 році.

Про це говориться в позовній заяві "Придніпров'я", поданій в лютому в Печерський районний суд Києва, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

У заяві говориться, що 14 січня 2005 року громадянин Олексій Гнідаш за дорученням, виданим йому консорціумом, звернувся до правління НЗФ із вимогою провести позачергові збори акціонерів заводу.

21 січня правління НЗФ відмовило Гнідашу в цій вимозі, мотивуючи свою відмову тим, що купівля консорціумом "Придніпров'я" 50% акцій заводу відбулася незаконно, з порушенням прав інших претендентів.

"Таким чином, правління ВАТ НЗФ фактично не визнало прав власності консорціуму "Придніпров'я" на пакет акцій у розмірі 50%+1 акція статутного фонду суспільства", - говориться в позовній заяві "Придніпров'я".

Як докази, що підтверджують таку позицію, правління НЗФ привело публікації в засобах масової інформації про приватизацію заводу.

Як повідомлялося, у травні 2003 року Фонд державного майна продав консорціуму "Придніпров'я" 25% акцій НЗФ за 205 млн гривень, у серпні 2003 року - ще 25%+1 акція заводу за 205,5 млн гривень.

До участі в конкурсі із продажу 25% НЗФ не були допущені Приватбанк, Стахановський і Запорізький заводи феросплавів, компанія "Промінмет" (Дніпропетровськ) і Орджонікідзевський гірничо-збагачувальний комбінат.

Консорціум "Придніпров'я" був створений Нижньодніпровським трубопрокатним заводом, Нікопольським заводом безшовних труб Niko Tube, банком "Кредит-Дніпро", а також страховою компанією "Аура", що входять до складу корпорації "Інтерпайп".

НЗФ є другим за величиною у світі й найбільшим у Європі виробником марганцевих феросплавів, зараз він контролюється "Інтерпайпом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування