ГРОШІ, ЯКІ ТОМЕНКО ПОПРОСИТЬ В СУРКІСА, ВІН ВІДДАСТЬ... НА ЄВРО-2012

П'ятниця, 18 лютого 2005, 16:57
Гроші, отримані після переоцінки вартості "Динамо-Київ", віце-прем'єр Микола Томенко пропонує спрямувати на підготовку до проведення Євро-2012 в Україні.

"Думаю, їх слід спрямувати на підготовку до проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні", - сказав Томенко у коментарі "Українскій правді".

Як відомо, проведення Євро-2012 в Україні і Польщі лобіює саме Григорій Суркіс – один із нинішніх акціонерів "Динамо-Київ", який ризикує втратити свою власність.

Томенко зазначив, що треба "порахувати реальну ціну "Динамо-Київ" на момент купівлі клубу нинішніми власниками".

"Засновником ЗАТ "ФК Динамо Київ" виступила центральна рада товариства "Динамо". Статутний фонд ЗАТ становив 1 мільйон гривень, товариство "Динамо" внесло свої споруди – бази на Нивках, в Конча-Заспі, стадіон "Динамо" з адміністративними корпусами, службовими приміщеннями, плавательним басейном. За це товариство отримало акцій на суму 100 тисяч гривень".

"Тобто реально все це коштувало 100 тисяч гривень", - пояснив Томенко.

За словами Томенка, ця вартість є "явно заниженою". "Встановити реальну ціну об'єктів на момент створення ЗАТ "ФК Динамо Київ" можна за допомогою експертів-аудиторів", - сказав Томенко.

Як додав Томенко, "друга проблема пов'язана з брендом". На його думку, за нього також треба буде доплатити.

Томенко сказав, що пріоритетне право на доплату повинні отримати нинішні власники – група навколо Григорія Суркіса.

"Але я буду дискутувати і з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком – може, він проявить зацікавленість до цих проблем, бо при радянській владі цей клуб був міліцейський".

"Українська правда"

Читайте також:

Микола Томенко: Можливо, "Динамо–Київ" буде в другому пулі підприємств, які повертаються в державну власність

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News