Ющенко погодився через півроку подавати заявку в ЄС

П'ятниця, 18 лютого 2005, 19:08
Президент України Віктор Ющенко підтвердив заяву першого віце-прем'єра з питань євроинтеграції Олега Рибачука про те, що Україна через півроку може подати заявку на вступ у Європейський Союз.

"Строк, формально обраний вустами віце-прем'єра - правильний", - сказав Ющенко в п'ятницю в Загребі на прес-конференції.

"Мені здається, що в третій декаді лютого Україна буде мати найважливішу дискусію з Європейським Союзом щодо європейських перспектив України", - сказав український президент.

"Це буде змагання найбільш амбіційних очікувань", - підкреслив він.

Ющенко нагадав, що кілька місяців назад Україні був запропонований план дій з ЄС, розрахований на 3 роки.

Він відзначив, що Європейська комісія одержала завдання розглянути відносини ЄС із Україною й сформувати нову стратегію відносно цієї держави.

"22 лютого буде предметом дискусії нове бачення процесів інтеграції України в Європейський Союз", - сказав президент, підкресливши, що Україні необхідно чітко усвідомити процес інтеграції в ЄС, і в рамках цього процесу вже говорити про формування заявки щодо вступу в Євросоюз й інші конкретні плани співробітництва.

У той же час Ющенко також заявив, що Україна в ході майбутнього засідання комісії Україна - НАТО на вищому рівні в Брюсселі розраховує почути інформацію, яка допоможе визначити динаміку зближення України й Північноатлантичного альянсу.

Він підкреслив, що політична сила, яка прийшла до влади в Україні, виступає за інтеграцію України в НАТО. Ющенко відзначив, що на нинішньому етапі Україна має кілька програм співробітництва в різних напрямках з Північноатлантичним альянсом.

"Сьогодні саме той час, коли ми могли б поговорити про новий політичний процес щодо інтеграції України", - сказав він.

Він підкреслив, що метою зустрічі на вищому рівні в Брюсселі є бажання України почути позицію НАТО відносно "партнерських відносин, питання членства в НАТО".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Рибачук за півроку виконає План дій і подасть заявку в ЄС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування