Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Григоришин вигнав Суркіса зі ще одного обленерго

П'ятниця, 18 лютого 2005, 20:45
Близько 19 години у п'ятницю більше 20 невідомих у темній формі без розпізнавальних написів зайняли офіс енергопостачальної компанії ВАТ "Полтаваобленерго".

У прес-службі компанії агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що на формі невідомих була написано тільки "Охорона".

Співрозмовниця агентства сказала, що невідомі перебували у приймальні в.о. глави правління Володимира Чернявського. З ними немає судових виконавців, однак вони стверджують, що мають документи, які підтверджують те, що вони мали право на зайняття приміщення.

Раніше в п'ятницю керівництво "Полтаваобленерго" повідомляло, що поблизу підприємства розташовуються невідомі люди у формі, які, як здавалося, очікували команди.

18 лютого керівництво ВАТ "Палтаваобленерго" заявляло про спробу захоплення влади в ній.

За словами заступника гендиректора компанії "Укренергоконсалтинг", який здійснює юридичний супровід "Полтаваобленерго", Володимира Плечуна близько 12.00 у п'ятницю на підприємстві були зняті пости державної охорони.

Охорону стратегічного об'єкта здійснював спецпідрозділ "Титан", який забрав усі пости й покинув територію підприємства. Після звернення до новопризначеного глави Полтавської області, охорона компанії близько 13.30 відновлена.

На думку Плечуна, взяти владу в компанії намагаються офшорні компанії, за якими стоїть російський бізнесмен Костянтин Григоришин. "Чому ми робимо такі заяви? Тому що адреса Госпітальна, 12, звідки приходять всі папери, це адреса офісу Костянтина Івановича Григоришина", - сказав він.

"За нашим даними, поблизу обленерго перебуває близько 20 озброєних людей, які чекають якоїсь команди. Якої команди, ми не знаємо", - повідомив в. о. глави правління ВАТ "Палтаваобленерго" Володимир Чернявський.

За його словами, недавно "відбулося незаконне, нелегітимне захоплення влади в компанії "Прикарпаттяобленерго", і по такому ж сценарії намагаються незаконно захопити владу в компанії "Полтаваобленерго".

Як повідомлялося, Григоришин у середині грудня 2004 року заявив про намір "юридичними механізмами" відновити контроль над рядом активів в Україні, які раніше йому належали. За його словами, він володіє пакетами акцій у розмірі близько 40% у сімох українських енергопостачальних компаніях, а також меншими блокуючи ми пакетами в інших обленерго.

17 лютого "Прикарпаттяобленерго" заявило про захоплення приміщення компанії спецпідрозділом "Альфа" по визначенню Дарницького суду Києва про зміну голови правління компанії, а СБУ у свою чергу спростувала інформацію про те, що "Прикарпаттяобленерго" захопили бійці спецпідрозділу "Альфа".

Читайте також:

Григоришин з "Альфою" захопили обленерго, яке контролював Суркіс?

Читайте також інтерв'ю Григоришина "Українській правді", де він обіцяє повернути собі контроль над обленерго, які, за його словами, у нього забрав Суркіс:

Костянтин Григоришин: Гриша Суркіс говорив, що Папі треба подарувати 10% власності

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування