Тарасюк не задоволений місцем у новій владі й не хоче в єдину партію?

Субота, 19 лютого 2005, 13:50
Лідер Народного Руху України, міністр закордонних справ країни Борис Тарасюк упевнений, що його партія очолить процес об'єднання демократичних сил напередодні парламентських виборів 2006 року.

Виступаючи на відкритті позачергового з'їзду НРУ в суботу в Києві, Тарасюк заявив, що "більшість обласних організацій Руху вважають, що на виборах 2006 року НРУ має виступити в широкому виборчому блоці патріотично-демократичних сил для забезпечення остаточної перемоги на парламентських виборах і виборах до місцевих рад".

У той же час лідер партії заявив, що НРУ "не допустить, щоб на членів Руху здійснювався тиск, у тому числі, для створення єдиної партії".

Він також заявив, що формування нової влади має виробляється відповідно до договору, що підписувався при створенні коаліції "Сила народу" в 2002 році, і який визначив принцип пропорційної побудови виборчих списків, а не більш пізньою угодою нинішнього президента Віктора Ющенка із Блоком Юлії Тимошенко й Соціалістичної партії України, відповідно до якого, за словами Тарасюка, БЮТ претендує на 1/4, а СПУ на 1/6 всіх державних посад у країні.

Також лідер НРУ відзначив, що необхідно "провести глибокий аналіз договорів й угод, складених попередньою владою, особливо в тому, що стосується створення Єдиного економічного простору.

За даними лідера партії, до 1 січня 2005 року кількість членів НРУ збільшилася на 15% і склала 41,6 тис. членів.

Учасники з'їзду ухвалили рішення виступити з ініціативою створення виборчого блоку партій, що підтримує програму президента України Віктора Ющенка, на основі політичних сил, які входять у коаліцію "Сила народу" для участі в парламентських виборах 2006 року.

Тим же рішенням керівництву НРУ доручено провести переговори з потенційними учасниками цього блоку для розробки умов і принципів його створення.

Крім того, делегати з'їзду звернулися до всіх політичних партій і громадських організацій України з пропозицією об'єднатися в політичний блок з єдиним виборчим списком як для виборів у парламент, так і для виборів в органи місцевого самоврядування.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування