Турчинов зайнявся Сацюком і не дозволить завербувати Тарасюка

Субота, 19 лютого 2005, 15:34
Почато розслідування діяльності колишнього першого заступника СБУ Володимира Сацюка.

Про це повідомив глава СБУ Олександр Турчинов в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня" у суботу.

Сацюк у період виборчої кампанії очолив спеціальний підрозділ, метою якого було зміцнення фінансового становища Служби.

"Розпочато службове розслідування діяльності Сацюка. До закінчення розгляду я б не хотів робити передчасних висновків і давати поспішні оцінки. Однак уже є підстави говорити про серйозні зловживання", - сказав Турчинов.

"Причому, помітьте, я говорю тільки про господарські порушення, допущены цим паном. Я поки не торкаюсь більш серйозних питань, на які також будуть дані відповіді. Причому в найближчий час", - сказав Турчинов.

У той же час голова СБУ зізнався, що в пошуках додаткового заробітку офіцери СБУ теоретично можуть пропонувати свої послуги не тільки приватним вітчизняним фірмам, але й закордонним розвідувальним структурам.

"Вербування співробітників спецслужб іноземними розвідками - проблема для будь-якої держави. Не думаю, що Україна є виключенням. Повністю убезпечитися від подібного лиха не вдавалося ще жодній структурі. Однак ризикну висловити впевненість у тому, що СБУ мінімально вражена цією хворобою", - сказав він.

У той же час Турчинов не зміг дати відповідь, наскільки СБУ здатна забезпечити надійну охорону державних таємниць. "Мені ще тільки потрібно буде досконально розібратися в даній проблематиці", - сказав він.

Турчинов також сказав, що "одним з насущних завдань контррозвідки" стала проблема протидії спробам вербування українських дипломатів.

"Ретельна перевірка співробітників дипломатичних представництв, зрозуміло, буде проводитись. Однак вона має проходити досить делікатно, а її підсумки не можуть віддаватися розголосу", - сказав він.

"При цьому СБУ, поза всяким сумнівом, зобов'язано підвищити якість роботи, спрямованої на недопущення вербування дипломатів. У зв'язку із цим додаткова відповідальність має лягти на плечі офіцерів безпеки посольств", - уважає Турчинов.

Міністром закордонних справ є Борис Тарасюк.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News