Рух просить Ющенка поновити розслідування загибелі Чорновола

Субота, 19 лютого 2005, 16:52
НРУ закликає президента Віктора Ющенка вжити заходів з поновлення розслідування загибелі колишнього лідера партії В'ячеслава Чорновола.

Таке рішення було прийняте на 15-му позачерговому з'їзді НРУ, передає Український вибір.

В зверненні НРУ до Ющенка сказано, що слідство, яке проводилося Міністерством внутрішніх справ дійшло висновку, що автомобільна катастрофа 25 березня 1999 року, у якій загинув лідер НРУ Чорновіл, - результат порушення правил дорожнього руху водіями КамАЗу й "Тойоти", у якій їхав Чорновіл.

Однак результати розслідування, проведеного партійною комісією НРУ, свідчать, що це не було випадкове ДТП; вивчення ж кримінальної справи показало, що багато питань нез'ясовані й перевірялася тільки одна версія.

На думку НРУ, внаслідок саботажу колишньої влади, прямих вказівок керівників правоохоронних органів й інших причин розслідування обставин загибелі Чорновола було припинене.

НРУ вважає, що це дає підстави підозрювати в скоєнні злочину колишнє керівництво держави.

У зв'язку із цим НРУ закликає Ющенка поновити слідство й взяти його під свій особистий контроль.

Як повідомлялося, у листопаді 2003 року НРУ ініціювала проведення МВС, Службою безпеки України й Генеральною прокуратурою додаткового розслідування загибелі Чорновола
НРУ наполягає на версії вбивства Чорновола.

За версією МВС, яке тоді очолював Юрій Кравченко, аварія автомобіля, у якому їхав Чорновіл, сталася випадково. Чорновіл загинув в автомобільній катастрофі в березні 1999 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування