Подруга Кучми заявляє про загрозу її життю

Субота, 19 лютого 2005, 19:48
Народний депутат України Тетяна Засуха заявляє, що боїться за власне життя і життя своєї родини, бо вважає, що неї тиснуть правоохоронці

Про це йдеться у заяві депутата, переданій УНІАН.

"Я заявляю, що боюся за моїх дітей, мою сім'ю, за себе та за людей, які мене оточують", - пише Засуха.

У заяві вона наводить факти, які спонукають її робити висновки про загрозу її життю.

"В ніч з 18 на 19 лютого 2005 року близько 23.20 до житлового будинку в селі Ковалівка, в якому проживаю я, народний депутат України Засуха Т. В., та мій чоловік, екс-губернатор Київської області Засуха А.А., і який належить нам на правах власності, зупинились два автомобіля марки "Шкода Октавія" темно-синього кольору (державні номери А99614 НІ та А99616 НІ).

З вказаних машин вийшло п'ятеро осіб, підійшли до воріт подвір'я та представились охоронцям співробітниками Головного Управління ВБОЗ по Київській області", повідомляє у заяві Засуха і зазначає, що "лише один із співробітників показав службове посвідчення та представився Ікрітським Романом Миколайовичем".

"Вказані особи в грубій та зухвалій формі вимагали від охоронців терміново викликати мене із оселі на вулицю та надати їм можливість особисто поговорити зі мною. Після моєї відмови виходити із власного будинку опівночі, вказані особи почали чинити психологічний тиск на охоронців, вимагали від них віддати ключі від воріт, намагались відкрити ворота, здійснювали спроби перелізти через паркан та будь-яким чином проникнути до моєї оселі", - повідомляє Засуха.

"Ці дії співробітники Головного Управління ВБОЗ по Київській області чинили до 00.20, після чого обидві вказані машини поїхали", - зазначається у заяві депутата.

"Зранку 19 лютого 2005 року мій особистий секретар повідомила, що до громадської приймальні народного депутата України, розташованій в с.Ковалівка, під'їхали дві іномарки темно-синього кольору, з яких вийшли невідомі особи, зайшли до приміщення, чинили психологічний тиск на неї та вимагали терміново викликати мене до громадської приймальні на розмову з ними", - зазначає Засуха у заяві.

"Також секретар виявила, що особи, які проводили обшук у моєму приміщенні в с.Ковалівка 17 лютого 2005 року, не повернули ключі, в тому числі ключі від мого кабінету. Інформація про вилучення вказаних ключів не вносилась до протоколу обушку", - повідомляється у заяві. Депутат зазначає, що вказаний факт та дії є для неї "абсолютно незрозумілими". Засуха заявляє, що "не виключає можливості здійснення будь-яких провокацій з боку правоохоронних органов".

"Чи не виглядає дивним поява співробітників ВБОЗ вночі біля моєї оселі саме після того, як 17 лютого 2005 року в селі Ковалівка було проведено обшук моєї будівлі, в якій розташовані мої службові приміщення як народного депутата, а 18 лютого в агенції УНІАН відбулася моя прес-конференція, на якій я заявила про спробу політичної розправи зі мною?", - запитує Засуха.

Засуха заявляє, що підготувала відповідні звернення до Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, генпрокурора України Святослава Піскуна та міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка з вимогою "вжити необхідних заходів щодо свого захисту як народного депутата України та просто громадянина".


Як повідомлялося, 18 лютого на прес-конференції Тетяна Засуха повідомила, що має намір оскаржити в органах прокуратури неправомірні дії працівників ВБОЗ УМВС України та спеціального підрозділу "Беркут", які в четвер, 17 лютого, провели обшук у її приватних приміщеннях в с. Ковалівка Васильківського району Київської області.

Читайте також:

Подругу Кучми обшукали, поки вона з ним відпочивала в Чехії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування