Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко допомагає Григоришину відбирати у Суркіса обленерго? Суркісу допоможе Корчинський

Субота, 19 лютого 2005, 20:51
Люди, які захопили "Полтаваобленерго", готові слухатися тільки Костянтина Григоришина або особисто Петра Порошенка.

Про це заявив у суботу на прес-конференції в Полтаві народний депутат, член фракції СДПУ(о) Володимир Заєць, повідомляє прес-служба СДПУ(о).

Як повідомлялося, у п'ятницю ввечері більше 20 невідомих у темній формі без розпізнавальних знаків зайняли офіс энергопостачальної компанії ВАТ "Полтаваобленерго".

За словами нардепа, деякі співробітники охоронної фірми "Альфа-метал", що брали участь у п'ятничному захопленні "Полтаваобленерго", в розмові з ним стверджували, що готові слухатися тільки Григоришина або особисто Порошенка.

За словами Володимира Зайця, він прибув у Полтаву за дорученням фракції СДПУ(о), "оскільки пішла інформація, що наш депутат Михайло Добкін заблокований у приміщенні невідомими".

Володимир Заєць відзначив, що Михайло Добкін "живий і здоровий", а їм обом довелося "активно включитися в цю вже не юридичну суперечку, яка супроводжувалася захопленням "Полтавообленерго" приватною охоронною структурою "Альфа-метал".

Команду на штурм обленерго приватна охоронна структура, стверджує Заєць, отримала від одного із заступників російського бізнесмена Костянтина Григоришина Ігоря Бойка, котрий посилався на рішення київського суду.

Важливо відзначити, вважає також Заєць, що за кілька хвилин до штурму охорона "Титана" "Полтаваобленерго" була невідомо чому знята, внутрішня система охорони теж.

Володимир Заєць підтвердив журналістам, що секретар РНБОУ Порошенко в курсі проблеми. У п'ятницю він телефонував народному депутатові Добкіну, а сьогодні мав телефонну розмову із Зайцем. За словами Зайця, Порошенко порадив народним депутатам покинути обленерго.

Народні депутати від СДПУ(о) сподіваються, що на ситуацію має відреагувати керівництво країни. "Є всі підстави для того, щоб втрутився президент, і віддав ситуацію в руки правосуддя", - вважає Заєць.

В той же час, партія "Братство" заявила, що її активісти "візьмуть участь у захисті власності всіх політичних сил України, які піддаються переслідуванню з боку режиму Віктора Ющенка".

"Першими об'єктами під захистом "Братства" опиняться обленерго, які в цей момент намагаються незаконно відібрати в українського бізнесу структури російського бізнесмена Костянтина Григоришина за прямої підтримки секретаря Ради національної безпеки й оборони Петра Порошенка", - йдеться в заяві.

"У нас в усіх є один ворог, тому ми зобов'язані допомагати й підтримувати один одного", - цитуються в заяві слова голови партії Дмитра Корчинського.

Корчинський особливо зазначив, що "право на свавілля має опозиція, але не влада", і закликав "режим Ющенко" діяти виключно за законом.

Читайте також:

Григоришин вигнав Суркіса з ще одного обленерго

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...