Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Григоришин разблокував обленерго Суркіса в Полтаві. Щоб захопити три інших?

Неділя, 20 лютого 2005, 14:38
Увечері 19 лютого адміністративна будівля ВАТ "Полтаваобленерго", яку захопили у п'ятницю невідомі, була розблокована, і колишнє керівництво змогло приступити до роботи.

Про це інформагентству УНІАН телефоном повідомив Володимир Плечун - заступник генерального директора компанії "Укренергоконсалтинг", яка здійснює юридичний супровід ВАТ "Полтаваобленерго".

За його словами, протягом дня у суботу він, а також два депутати - Михайло Добкін і Володимир Заєць – зачинилися в кабінеті генерального директора "Полтаваобленерго", щоб не допустити захоплення офісу, повалення легітимного керівництва компанії і дестабілізації її роботи.

"Практично, весь суботній день невідомі люди, що проникли у п'ятницю на територію компанії, здійснювали провокаційні спроби потрапити до кабінету, і лише до вечора ситуація дещо розрядилася", - сказав Плечун.

За його словами, до суботнього вечора в компанію принесли два судові визначення, одне з яких було винесене Ленінським районним судом м. Полтава і підписане головою суду.

Згідно з цим визначенням, суд заборонив голові правління "Полтаваобленерго" (Володимир Чернявський) ухилятися від виконання професійних обов'язків, а також заборонив органам влади втручатися в події до розв'язання ситуації в судовому порядку.

"Після того як невідомим людям показали ці визначення, вони зібрали речі і виїхали", - сказав Плечун.

Плечун також повідомив, що зараз на об'єкт введена відомча охорона компанії і представники охоронної фірми, з якою компанія раніше вже співробітничала, вони здійснюють охорону обленерго.

Він також додав, що "Титан" на об'єкт "ми поки що не пускаємо, враховуючи їхню дивну поведінку в день захоплення компанії, коли вони на півтори години просто пішли зі своїх постів".

Плечун також повідомив, що планує звернутися до міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з проханням розібратися і дати оцінку діям "Титана".

Як повідомлялося раніше, ввечері у п'ятницю, 18 лютого, близько 60 осіб в камуфляжній формі проникли на територію "Полтаваобленерго" і захопили адміністративний будинок.

Формальною причиною конфлікту на "Полтаваобленерго" стали два взаємовиключних визначення різних судів: Дарницького районного суду м. Києва і Ленінградського райсуду м. Полтави. У визначенні Дарницького суду забороняється виконувати обов'язки голови правління Володимиру Чернявському і повідомляється про призначення на цей пост Сергія Ігнатенка.

У визначенні суду Ленінського району міста Полтави забороняється "будь-яким фізичним чи юридичним особам втручатися у роботу "Полтаваобленерго".

Тоді ж Плечун сказав, що захоплення організувала офшорна компанія, міноритарний акціонер обленерго "Палладіум".

На його думку, захоплення "Полтаваобленерго", як і захоплення "Прикарпаттяобленерго", що сталося днем раніше, є ланками одного ланцюга і викликані спробами російського бізнесмена Костянтина Григоришина відновити контроль над рядом обленерго.

Плечун вважає, що під загрозою захоплення перебувають також Львів-, Тернопіль- і Чернігівобленерго.

Читайте також:

Григоришин з "Альфою" захопили обленерго, яким керував Суркіс?

Григоришин вигнав Суркіса зі ще одного обленерго

Порошенко допомагає Григоришину відбирати у Суркіса обленерго? Суркісу допоможе Корчинський

Читайте також інтерв'ю Григоришина "Українській правді", де він обіцяє повернути собі контроль над обленерго, які, за його словами, у нього забрав Суркіс:

Костянтин Григоришин: Гриша Суркіс говорив, що Папі треба подарувати 10% власності

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування