Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко хоче, щоб чиновників перед призначенням обговорювали

Неділя, 20 лютого 2005, 16:57
Українська народна партія вноситиме на розгляд Верховної Ради законопроект про регулювання кадрових призначень на державні посади, який, зокрема, передбачатиме їх публічне обговорення.

Про це заявив у неділю лідер УНП Юрій Костенко, перебуваючи в Івано-Франківську, де проходила обласна партійна конференція, повідомляє ПІАР.

"Ми, як політична сила, будемо вносити на розгляд Верховної Ради законопроект про регулювання кадрових призначень на державні посади та їх публічне обговорення", — сказав Костенко.

Така система, за словами Костенка, діє, приміром, у США. "Тут узаконена юридична процедура розгляду кандидатів на вищі державні посади, які розглядають чільні комітети Конгресу. Тому дуже рідко бувають помилки у кадрових призначеннях", - підкреслив Костенко.

"Ця процедура є публічною. Кандидат на ту чи іншу посаду представляє власну біографію і біографію своєї родини ледь не до третього коліна. І не дай, Боже, аби на політичному обличчі кандидата була хоч одна плямка!", — додав голова УНП.

За словами Костенка, УНП буде вимагати публічності у кадрових призначеннях та обрання найкращих.

Разом з тим, він зазначив, що не коментуватиме кадрових призначень президента Віктора Ющенка.

Обласна конференція УНП обрала делегатів на з'їзд партії. Делегатом від Івано-Франківської обласної організації УНП, зокрема, став сам Костенко, а також Дмитро Павличко та народний депутат Ігор Насалик.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування