Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З Росії в Київ прибув перший офіційний гість

Понеділок, 21 лютого 2005, 09:09
Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров прибув до Києва з одноденним робочим візитом.

Напередодні візиту до Києва він заявив, що Росія повинна погодитися із зусиллями колишніх радянських республік, які хочуть будувати свою власну зовнішню політику незалежно від Росії, але він додав, що цей процес має бути прозорим та посилювати гарні стосунки з Москвою.

Виступаючи напередодні свого першого візиту до України, відколи до влади прийшов новий український уряд, пан Лавров сказав, що колишні радянські республіки, як-от Україна чи Грузія, можуть вільно обирати свій шлях, повідомляє ВВС.

Як повідомили в МЗС України, під час візиту Лавров зустрінеться з президентом України Віктором Ющенком, прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, міністром закордонних справ Борисом Тарасюком і головою Верховної Ради Володимиром Литвином.

"Серед спектру питань у двосторонній співпраці, запропонованих для обговорення міністрам закордонних справ України і Росії, будуть і переговори про візит в Україну президента Росії Володимира Путіна", - сказав керівник прес-служби українського МЗС Маркіян Лубківський.

За його словами, українська сторона має намір також представити на розгляд список пріоритетних завдань, які можуть бути вирішені протягом 2005 року.

Цей список буде підготовлений відповідно до домовленостей, досягнутих у рамках візиту президента України Ющенка до Москви 24 січня цього року, повідомляє РІА "Новости".

Йдеться про проблеми, успадковані з часів колишнього СРСР - питаннях співпраці в енергетичній сфері, консульсько-правових і гуманітарних питаннях.

Крім того, сторони мають намір обмінятися думками з питань врегулювання регіональних конфліктів, а також європейської і євроатлантичної інтеграції.

Відразу після зустрічі з Лавровим Ющенко відбуде до Брюсселю, де візьме участь у засіданні Комісії "Україна-НАТО".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування