Відставка очікує Тимошенко вже восени?

Понеділок, 21 лютого 2005, 10:11
Російський політтехнолог Станіслав Бєлковський вважає, що уряд Юлії Тимошенко можуть відправити у відставку вже восени.

Таку думку він висловив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

За його словами, стосунки Ющенка й Тимошенко - "це стосунки тренера всесвітньо відомої футбольної команди і її провідного нападаючого".

"Між ними постійно можуть бути протиріччя, тому що вони борються за те, щоб бути символом й оплотом команди. Уряд Тимошенко - це не Кабінет міністрів Тимошенко у чистому вигляді. Це механічний набір людей, кожен з яких винагороджений за участь у помаранчевій революції певною посадою. Тому зіткнення в такому уряді неминучі", - вважає Бєлковський.

На його думку, згодом уряд Тимошенко ставатиме "більш однорідним", його покинуть люди "різко антагоністичні" щодо Юлії Володимирівни.

"Що, втім, не виключає падіння цього уряду вже восени поточного року, оскільки протиріччя більшою мірою все-таки стосуються не особисто Ющенка й Тимошенко. Це протиріччя між ключовими фігурами з їхнього оточення", - вважає Бєлковський.

За його словами, тертя навколо таких питань, як реекспорт нафти можуть згодом привести до розриву зв'язки Ющенко-Тимошенко.

"Спочатку тертя приведуть до ротації членів уряду й формування більш однорідної команди, лояльнішої до прем'єра, але до осені (пізньої осені) поточного року це може закінчитися падінням уряду. Все питання в тім, наскільки Віктор Ющенко цінуватиме свій альянс з Юлією Тимошенко", - каже Бєлковський.

Бєлковський також припустив, що Тимошенко прагнутиме до альянсу з донецьким регіоном.

"І в цьому плані її дії будуть сильно відрізнятися від останніх дій президента. Виступ Віктора Ющенка в Донецьку я взагалі вважаю великою політичною помилкою. Тому що президент не скористався шансом пригорнути до своїх батьківських грудей Донецьк, а, навпаки, відлякав його", - каже політолог.

"І всі ті побоювання, які перед виборами вважалися пропагандистським міфом, підтвердилися. Тепер у Донецька набагато більше підстав стверджувати, що загроза регіону з боку нової влади була й залишається реальністю", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування