Путін боїться апельсинів і лимонів - The Times

Понеділок, 21 лютого 2005, 12:54
"Карта колишнього Радянського Союзу має представляти тривожну картину для колишнього офіцера КДБ, такого як Володимир Путін, у період підготовки до саміту із президентом Бушем".

Про це йдеться у статті "Путін боїться апельсинів і лимонів", опублікованій у понеділок в британській газеті "The Times", текст якої подає InoPressa.

"З тих пір як Путін став президентом Росії в 2000 році, США невпинно зазіхали на московську сферу впливу у Східній Європі, на Кавказі й у Середній Азії. Спочатку конфлікт в Афганістані привів в Узбекистан і Киргизію американські війська. Потім "революція троянд" в 2003 році привела до влади в Грузії орієнтованого на Захід ліберала. Уже через кілька місяців США приступили до навчання представників грузинських спецслужб", - сказано у статті.

"Наступний винищувач НАТО прибув у колишню радянську республіку Литва після її приєднання до альянсу в 2004 році. А наприкінці цього року Росія втратила свій вплив на Україну, коли на виборах переміг прозахідний ліберал Віктор Ющенко", - додає автор.

"Однак погіршення ситуації на російській стратегічній орбіті цим не обмежується, попереджають аналітики. Вони пророкують серію аналогічних революцій у Киргизії, Молдавії, Вірменії й, можливо, Казахстані, які розтрощать сподівання Путіна щодо відновлення сфери впливу Москви на свою колишню імперію", - зауважує газета.

"Російські ЗМІ вже придумали назви для майбутніх революцій: "виноградна" у Молдавії, "персикова" у Вірменії, "баклажанова" в Азербайджані, "бурштинова" - у маленькому російському калінінградському анклаві. Єдине місце, де, на думку аналітиків, революції не відбудеться, - це Росія, у якій Путін недавно скасував прямі вибори регіональних губернаторів", - завершує автор статті.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...