Реприватизація торкнеться лише декількох об'єктів, запевняє Ющенко

Понеділок, 21 лютого 2005, 12:58
Так звана реприватизація буде стосуватися декількох десятків об'єктів, заявив президент України Віктор Ющенко в понеділок у Києві на українському інвестиційному форумі Альфа-Банку.

Реприватизація - це "політика винятків", відзначив він.

"Є такий об'єкт як "Криворіжсталь". Ми хочемо виставити цей об'єкт повторно на конкурс. Це політика винятку. Це буде стосуватися декількох десятків об'єктів. Не сотень, не тисяч, а десятків", - сказав президент.

Ющенко відзначив, що процес приватизації 95-98% об'єктів пройшов відповідно до норм закону.

"Ми хочемо цій частині ринку сказати - ми хочемо через закон захищати ваші права", - сказав президент, підкресливши, що саме це є правилом, а перегляд законності приватизації об'єктів, зокрема, "Криворіжсталі" - "це виняток".

"Ми говоримо про політику винятків, що стосується тих об'єктів, які дисонують у діловому світі України", - сказав Ющенко.

Зокрема, за його словами, таке підприємство як "Укррудпром" приватизувалося незаконно. "Те що він ("Укррудпром"), приватизувався - це не є приватизація", - відзначив президент.

Говорячи в цілому про політику приватизації, Ющенко заявив, що по кожному об'єкту, який належить до стратегічних, приватизація буде проводитися за міжнародним конкурсом, і цей конкурс буде відкритим.

"Для України гроші не пахнуть, географічно не має значення, звідки вони прийшли", - сказав президент.

Ющенко також заявив про концепцію регулювання відносин на державному рівні між владою й бізнесом.

"Не знайшовши гармонії між владою й бізнесом, важко говорити про прогрес, як про економічний, так і про соціальний", - сказав Ющенко.

Президент підкреслив низку проблем, які гальмують економічний прогрес, першою з яких він назвав тіньову економіку.

"З одного боку, Україна не має ліберального податкового законодавства", - сказав Ющенко, відзначивши, що проблемою є не самі прямі податки, а "політика їхнього адміністрування".

Друга проблема, за словами президента, - це "глибока, по всіх вертикалях, корупція".

Третьою проблемою Ющенко назвав "неефективність значної частини національного законодавства, що ставить бізнес у складні умови". "Не завжди верховенство права перемагає телефонний дзвінок", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування