Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко попросив не зловживати його терпінням

Понеділок, 21 лютого 2005, 13:12
Президент Віктор Ющенко закликає не зловживати проведенням несанкціонованих мітингів напроти Секретаріату Президента на вул. Банковій в Києві.

Ющенко сказав, що поважає позицію тих людей, які виходять на Банкову зі своїми вимогами, але вони повинні бути виражені коректно.

"Ми готові до всіх точок зору, але форма подачі цих позицій повинна бути коректною і ввічливою", - сказав Президент.

"Хотілося б, щоб політичні сили, які стоять за цими процесами, не стимулювали такого роду зборів. Не спекулюйте терпінням моїм як Президента й Адміністрації (Секретаріату) як інституту", - сказав Ющенко ", - сказав Ющенко.

Зранку близько 500 прихильників Комуністичної партії пікетують секретаріат президента з вимогою відмовитися від політики України зі вступу в Європейський Союз і НАТО.

Прихильники КПУ розмістили мікроавтобус із гучномовцем біля секретаріату, навпроти Будинку з химерами.

У своїх виступах вони протестували проти євроатлантичної інтеграції України й вимагали негайного виведення українських миротворців з Іраку.

"Доки будуть воювати в Іраку наші військовослужбовці, ви не зможете замолити цей тяжкий гріх", - сказано в резолюції акції комуністів.

Люди тримали гасла: "Так - позаблоковій Україні", "Настав час розпустити НАТО", "НАТО - ворог слов'янських народів", а також прапори КПУ й Росії.

Поруч із мітингом близько 100 людей з Українська православної церкви Московського патріархату проводили молебень.

Зі слів учасників молебню, вони також прийшли до секретаріату, щоб висловити протест проти вступу в НАТО й виступити за проросійську політику України.

В акції КПУ брали участь кілька сотень студентів. Вони стояли невеликими групами уздовж вулиці Банкової. Зі слів студентів, вони прийшли до секретаріату президента за гроші.

Президент Віктор Ющенко, проходячи від секретаріату до Будинку з химерами для зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, зупинився біля протестуючих, щоб поговорити з ними.

Звернувшись до учасників акції, Ющенко закликав їх бути збалансованими у своїх судженнях.

"Нам потрібно відвикнути говорити: або Росія, або Європейський Союз. Такою політикою ця країна живе вже 14 років", - сказав Ющенко.

Він підкреслив, що не збирається відмовлятися від співробітництва з Росією, однак співробітництво з ЄС також необхідне Україні.

Одночасно з акцією КПУ кілька десятків молодих людей також пікетували секретаріат з іншими вимогами.

Вони розташувалися біля паркану, напроти входу в секретаріат, тримаючи плакати: "Григоришин і Порошенко - руки геть від обленерго", "Ми хочемо тепла й світла в наших будинках".

Українські новини


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: