Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буш зустрінеться з Ющенком окремо від усіх

Понеділок, 21 лютого 2005, 13:35
Зустріч президента Віктора Ющенка з президентом США Джорджем Бушем має відбутися у Брюселлі у вівторок рано вранці перед засіданням комісії Україна-НАТО.

У понеділок ввечері Ющенко прибуває до Брюсселю, де в нього запланована широка програма зустрічей на найвищому рівні.

Зокрема, у понеділок, вірогідно, відбудеться вечеря Ющенка з генсеком НАТО Яапом де Хооп Схеффером в одному з ресторанів у місті.

Також у вечері може відбутися зустріч Ющенка з прем'єром Данії Расмуссеном.

Як повідомили у прес-центрі президента США в Брюсселі, зустріч з Ющенком відбудетьбся в будинку НАТО після сніданку Джорджа Буша з прем'єром Британії Тоні Блером.

Після Ющенка президент США також зустрінеться з прем'єром Італії Сільвіо Берлусконі, а потім піде на засідання комісії Україна-НАТО.

Очікується, що комісія Україна-НАТО триватиме годину, після чого Ющенко і генсек Альянсу Схеффер зустрінуться з журналістами.

Після засідання комісії Україна-НАТО також має відбутися зустріч Ющенка з прем'єром Британії Блером та серія інших переговорів.

У середу зранку в Брюсселі Ющенко зустрінеться з президентом Єврокомісії Хосе Баррозо, а потім полетить до Страсбургу, де виступить у Європейському парламенті та дасть ще одну прес-конференцію.

Тим часом у понеділок в Брюсселі за окремою програмою працює віце-прем'єр з євроінтеграції Олег Рибачук.

Зранку у представництві Литви при ЄС відбувся сніданок Рибачука з міністрами закордонних справ східноєвропейських країн, які входять у так званий "Клуб друзів України". На заході також був присутній міністр європейських справ Португалії.

За словами Рибачука, представники цих країн запросили українське керівництво у гості та висловили готовніть розробити конкретний план заходів, що кожна з них може зробити для прискорення євроінтеграції України.

Потім відбулася зустріч Рибачука з Анн-Марі Зігмунд, президентом Європейського соціально-економічного комітету – дорадчим органом ради міністрів Єврокомісії.

Після обіду Рибачук має провести переговори з торговим комісаром ЄС Петером Мандельсоном, верховним комісаром ЄС Хав'єром Соланою і очолити українську делегацію на Раді співробітництва Україна-ЄС.

На Раді співробітництва Україна-ЄС має бути ухвалено план дій Україна-ЄС.

Рибачука в Брюсселі супроводжують міністр юстиції Зварич, заступник міністра закордонних справ Шамшур і заступник міністра економіки Березний.

"Українська правда"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: