"Громадське радіо" піде на УР, тільки якщо воно стане громадським

Понеділок, 21 лютого 2005, 13:42
"Громадське радіо" могло б вести розмову про співпрацю з Національною радіокомпанією лише в контексті створення Громадського мовлення в Україні та можливої участі "ГР" у цьому процесі.

Про це Інституту масової інформації повідомив виконувач обов’язків президента "ГР" Тарас Кузьмов.

"Саме в контексті створення громадського мовлення України і нашої участі в цьому ми бачимо можливість вести цю розмову", - зазначив він.

Як відомо, 18 лютого віце-прем’єр Микола Томенко, коментуючи ситуацію з "Громадським радіо", запропонував надати його програмам ефір Національної радіокомпанії.

Натомість, Тарас Кузьмов вважає, що надання для "Громадського радіо" "півгодинки чи годинки" в ефірі НРКУ не вирішить проблеми концептуального майбутнього "ГР".

"Якщо мова буде йти в такому руслі, надання певного часу, то це нас не цікавить, бо не є вирішенням проблеми", - наголосив він.

Крім того, Тарас Кузьмов зазначив, що зараз "є очевидним, що "Громадське радіо" так чи інакше мусило шукати для себе нові форми існування.

"У тому форматі, в якому воно було досі, воно вже є закритим проектом", - зазначив він.

У зв’язку з цим, за словами пана Кузьмова, він сьогодні буде мати розмову з керівництвом фонду "Відродження" щодо майбутнього "Громадського радіо" і, зокрема, його можливого формату, а також щодо пропозиції Миколи Томенка співпраці з НРКУ.

"Зараз багато що буде залежати від цієї розмови", - зазначив Тарас Кузьмов.

Щодо висловлювання віце-прем’єра Миколи Томенка, що "припинення існування "Громадського радіо" було цілком зрозумілим, адже радіокомпанія не може бути монополізованою у плані фінансування", Тарас Кузьмов зазначив, що ще чотири роки тому "ГР" мало чіткий план самоокупності, але саме через відсутність власної ліцензії не могло його реалізувати.

"Враховуючи досвід системи громадського радіо в США, ми б цілком могли стати самоокупними, але нам просто не дали цього зробити", - відзначив виконувач обов’язків президента "Громадського радіо" Тарас Кузьмов.

Нагадаємо, засноване три роки тому коштом іноземних благодійних фондів "Громадське радіо" мовило переважно в Інтернеті. Деякі програми транслювалися в ефірі ФМ-радіостанцій Києва та інших міст України.

Читайте також:

Громадське мовлення: прохання не переплутати

"Громадське радіо" припиняє своє мовлення

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News