Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскуна просять інтенсивніше цікавитися політактивністю ксенофоба Козака

Понеділок, 21 лютого 2005, 13:45
Держкомнацміграції просить генпрокурора Святослава Піскуна дати правову оцінку ксенофобським висловлюванням колишнього кадидата у президенти Романа Козака.

Про це йдеться у зверненні на ім'я Піскуна, яке підписав в.о. голови Держкомнацміграції Віктор Воронін.

Держкомнацміграції зазначає, що 28 вересня 2004 р. цей центральний орган виконавчої влади "звернувся до Генеральної прокуратури України (лист № 9-11-517) з проханням вжити заходи прокурорського реагування з приводу ксенофобського виступу кандидата у президенти України Романа Козака".

"Генеральна прокуратура Україна доручила вивчити всі обставини згаданої справи прокуратурі міста Києва та повідомити про результати Держкомітет. Однак, незважаючи на те, що пройшло майже 5 місяців, жодної інформації з прокуратури міста Києва Держкомнацміграції так і не отримав", - зазначається у листі.

Відомство також констатує, що "за останній рік жодне подання Держкомнацміграції щодо розпалювання міжнаціональної ворожнечі не було вивчене прокуратурою міста Києва належним чином, про що ми вже інформували Генеральну прокуратуру України".

"Враховуючи значний суспільний резонанс щодо згаданої категорії справ та їх значення для захисту прав громадян України, незалежно від їх етнічної приналежності", у листі висловлюється прохання до Генеральної прокуратури "взяти їх розслідування під особливий контроль".

Крім того, Держкомнацміграції просить Генпрокуратуру "надати інформацію щодо правової оцінки висловлювань колишнього кандидата у президенти України Романа Козака".

Протягом виборчої кампанії на телебаченні демонструвалися провокативні антиющенківські відеоролики Козака, у яких наголошувалося, що Ющенка підтримують націоналісти, і водночас застерігалося, що його дружина – американка.

Крім того, як повідомлялося, 5 жовтня 2004 року на складі Національного комплексу "Експоцентр України" було виявлено склад з мільйонами листівок антиющенківського спрямування, виготовлених з використанням американської символіки, а разом з ними агітматеріали на підтримку Віктора Януковича і так званих "технічних" кандидатів.

Свої права на цю агітпродукцію тоді заявили кандидати на посаду президента України Олександр Базилюк і Роман Козак.

"Українська правда"

Читайте також:

За участь у президентських виборах на Козака подала в суд його власна партія ОУН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування