Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко дає сигнали, а Путін не хоче загострення ситуації

Понеділок, 21 лютого 2005, 14:12
Заяви Юлії Тимошенко щодо початку нової історії взаємин між Україною й Росією - це "дипломатичні сигнали, за якими підуть конкретні політичні дії".

Таку думку висловив у понеділок політолог Андрій Єрмолаєв, повідомляють "Новості - Україна".

"Російсько-українські відносини повертаються до формули "рухаємося в Європу разом з Росією. Сьогоднішні заяви прем'єр-міністра свідчать про те, що президент й уряд настроєні на інвентаризацію домовленостей по ЄЕП", - сказав Єрмолаєв.

Політолог вважає, що Тимошенко "зберігає реноме комплементарно налаштованого до Росії політика і є буфером щодо тих сил, які думають інакше".

Єрмолаєв також називає нинішній етап російсько-українських відносин "періодом взаємного прощупування".

"Кремль має намір найближчим часом зробити ряд нових призначень у російському посольстві в Україні, і можна припустити, що Путін налаштований на прагматичні відносини з Україною й не бажає загострення ситуації", - сказав Єрмолаєв.

У ході зустрічі 21 лютого в Києві з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим прем'єр Тимошенко запропонувала забрати непотрібні бюрократичні перешкоди у відносинах між двома державами й почати "нову цивілізовану історію взаємин між Україною й Росією".

Читайте також:

Тимошенко розвиватиме ЄЕП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...