Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку заборонили дарувати подарунки

Понеділок, 21 лютого 2005, 14:43
Родина президента України Віктора Ющенка закликає громадськість не робити йому дорогих подарунків на день народження і буде рада, якщо заощаджені при цьому кошти підуть на соціально-гуманітарну сферу.

Таку заяву оприлюднила у понеділок в інтерв'ю журналістам прес-секретар президента України Ірина Геращенко.

За її словами, вже нині в переддень дня народження глави держави, надходять численні дзвінки та запитання, коли його можна привітати, куди занести подарунки. (Ющенко народився 23 лютого 1954 року.)

"Практика гучних святкувань днів народжень високопосадовців відходить у минуле", - наголошується у заяві родини Ющенків. За часів президентства Ющенка не буде гучних прийомів, пишних урочистостей в дні народження, кавалькад машин, розкішних букетів і супердорогих подарунків, говориться у зверненні.

"Родина глави держави вважає, що дорогі подарунки, зокрема коштовності, можна розцінювати як нерозуміння змін, що відбуваються в країні і у владі, несприйняття нової політичної культури".

Родина президента просить відмовитись від коштовних дарів не тільки в цьому році, але й на всі роки, протягом яких Ющенко обійматиме цю посаду.

У заяві також наголошується, що день народження президента є домашнім святом і аж ніяк не державним.

Водночас, говориться в заяві, президент та його дружина усвідомлюють наявність серйозних проблем в соціально-гуманітарній сфері держави і "будуть раді, якщо гроші, заощаджені на подарунках та дорогих букетах, підуть на підтримку проектів у соціально-гуманітарній сфері".

Вона також нагадала, що свій день народження президент зустріне перебуваючи у поїздках до Брюсселя та Страсбурга.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування