Визначено орієнтовну дату приїзду Путіна в Україну

Понеділок, 21 лютого 2005, 15:09
Офіційний візит президента Росії Володимира Путіна в Україну орієнтовно відбудеться в третій декаді березня.

Про це в понеділок сказав журналістам президент України Віктор Ющенко після зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, повідомляє РІА "Новости".

За словами Ющенка, українська сторона пропонує провести в ході візиту президента РФ кілька акцій, які продемонстрували б взаємоповагу України й Росії й збереження традицій дружніх відносин.

Україна хотіла б бачити в ході цього візиту "насичений гуманітарний блок", повідомив український президент.

Він не виключив, що в ході візиту Володимир Путін відвідає кілька регіонів України.

Ющенко також повідомив, що за підсумками візиту може бути підписаний спеціальний меморандум на рівні глав держав.

"Україно-російські відносини перебувають у динамічному розвитку", - відзначив Ющенко.

У свою чергу, глава МЗС Росії Сергій Лавров на прес-конференції в понеділок у Києві за підсумками переговорів з українським колегою Борисом Тарасюком також відзначив, що в ході зустрічі з Ющенком він отримав конкретні пропозиції щодо строків візиту в Київ Путіна.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, у відповідь на уточнююче запитання журналіста, чи відбудеться цей візит у травні, Лавров сказав: "Ми сподіваємося, що це відбудеться раніше".

За оцінкою глави МЗС РФ, у нього в Києві відбулися глибокі й змістовні бесіди із президентом України Ющенком й прем'єром Юлією Тимошенко.

"Ми обговорювали, як нам ефективно реалізовувати домовленості, досягнуті в ході візиту українського президента 24 січня в Москву, для того, щоб цей рік у наших відносинах став роком конкретних справ", - зазначив Лавров.

Він також повідомив, що глави МЗС двох країн умовилися проводити зустрічі двічі на рік.

На запитання про те, чи втручалася Росія в президентські вибори в Україні, Лавров відповів у такий спосіб: "У нас на цю тему вже стільки було сказано й офіційно, і неофіційно, що ми не маємо часу займатися переспівом старих мотивів".

Коментуючи можливість передачі Росією Україні прикордонних об'єктів, Лавров відзначив, що Росія після розпаду СРСР взяла на баланс "і всі пасиви, і всі активи Радянського Союзу". "Ми платимо борги за всі колишні радянські республіки, нині країни СНД", - сказав міністр.

"У контексті партнерських відносин ведемо розмову про передачу деяких об'єктів у тривале користування", - додав Лавров.

Глава МЗС України Борис Тарасюк при цьому запитав: "У власність?!"
"У тривале користування, але в досить тривале", - відповів Лавров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування