Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Росії буде український телеканал?

Понеділок, 21 лютого 2005, 15:38
Дію Угоди про економічне партнерство між Україною та Росією має бути продовжено на 2005 рік.

Як повідомив журналістам президент України Віктор Ющенко, взаєморозуміння в цьому питанні було досягнуто у понеділок в ході його зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

За словами Ющенка, загалом базовою фундаментальною концепцією між нашими державами є "концепція стратегічного партнерства", оскільки Росія – "одвічний стратегічний партнер України".

"Це мають розуміти всі політичні сили", - наголосив глава Української держави. Водночас, він погодився, що зараз між Росією та Україною є низка нерозв'язаних питань, які потребують подальшого розгляду. "Ми не спрощуємо ситуацію", - зазначив глава держави.

За його словами, в ході зустрічі, зокрема, було обговорено питання виходу на концепцію формування та реальної дії режиму вільної торгівлі між Україною та Росією. Також багато уваги, за словами Ющенка, було приділено питанням транзиту газу та нафти. "Це стратегічні інтереси України", - наголосив президент, зазначивши, що для нашої держави є невигідним, коли транзитні шляхи будуються повз Україну.

Глава держави висловив упевненість, що питання перспективних, багаторічних відносин у цій галузі "буде вирішено позитивно для України". Ющенко також зазначив, що на даному етапі необхідно укласти спеціальний меморандум на 2005 рік стосовно відносин наших держав у соціально-гуманітарній сфері.

За його словами, цей документ мав би давати відповіді з питань міграції, перетину кордонів, супроводу однотипних соціальних програм, наприклад, пенсійної.

В ході зустрічі також піднімалось питання щодо необхідності відкриття в Росії спеціального українського телеканалу, організації української бібліотеки. Ющенко наголосив, що зустрів "повне порозуміння" щодо названих проблем з Лавровим.

"Думаю, через кілька тижнів буде сформована формальна позиція з ряду питань, і вона буде внесена до громад Росії та України", - сказав президент.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: