Нємцов проти ентузіазму Тимошенко й не буде одержувати в Ющенка гроші

Понеділок, 21 лютого 2005, 16:15
Радник президента України Борис Нємцов переконаний, що процес реприватизації спричинить грошовий відтік.

"Те, що біднішою стане країна, у мене немає сумнівів. Тому що гроші люблять тишу й спокій, а коли постійно щось відбирають, то гроші тікають", - сказав він у понеділок в інтерв'ю журналістам у Києві.

Коментуючи "три тисячі" об'єктів, що підлягають реприватизації, радник президента сказав: "Туди потрапили, напевно, всі, крім ларьків у Криму. Три тисячі - це вся економіка. А це несерйозно".

Радник сказав, що він "не може вказувати підприємства, які підлягають націоналізації й реприватизації". "Цей перелік повинен бути сформований урядом і затверджений законом", - відзначив він, додавши, що "перелік повинен бути дуже коротким й абсолютно закритим".

"Треба ще мати на увазі, що народ від цієї націоналізації й реприватизації однаково нічого не одержить", - сказав Нємцов, підкресливши, що "повзучої націоналізації в країні не буде".

"Максимум, будуть з'ясовуватися відносини по суду з "Криворіжсталлю" і ще, може, невеликою кількістю підприємств".

"Ми обговорювали тему захисту прав власності, тему загрози повзучої націоналізації", - сказав радник. На думку Нємцова, головне при продажу власності - "прозорі правила, зрозумілі народу".

"Якщо не вірять чиновникам, нехай це будуть спостерігачі, щоб потім не виникало теми, що знову не тому продали, щось не так зробили", - підкреслив Нємцов.

Крім того, за словами Нємцова, "в українського бюджету є величезні зобов'язання перед лікарями, учителями, пенсіонерами". "Зобов'язання треба виконувати. Для цього потрібні гроші. Тому з метою підвищення ефективності економіки, з метою рішення соціальних проблем людей, все ж краще продати задорого на чесних відкритих аукціонах".

Нємцов сказав, що він не збирається жити на зарплату українського чиновника, але подумує про те, щоб переїхати в Україну.

"Я роблю це (мається на увазі робота з українським президентом ) просто тому, що є прихильником Віктора Ющенко. Запевняю вас, що на зарплату чиновника українського я не претендую, по-перше, тому, що вона незначна. По-друге, що ж я буду грабувати український бюджет - це неправильно", - сказав Нємцов.

"Для українського платника податків я не коштую нічого. Я не одержую тут заробітну плату й приїжджаю в Київ за свої гроші", - додав він.

Пояснюючи свої завдання на посту радника українського президента, Нємцов відзначив, що він має намір "сприяти залученню інвестицій в українську економіку, розвивати російсько-українські відносини, зробити так, щоб європейська інтеграція України супроводжувалася поліпшенням відносин з Росією".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Нємцов не буде посередником між Путіним й Ющенком

ТИМОШЕНКО МОЖЕ РЕПРИВАТИЗУВАТИ ДО 3 000 ПІДПРИЄМСТВ, які покривав Кучма й Ко

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News