Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко захистив Суркіса від Григоришина

Понеділок, 21 лютого 2005, 18:38
Президент України Віктор Ющенко підписав доручення, яким зобов’язав керівників Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Міністерств юстиції і палива та енергетики України забезпечити умови для безперешкодної роботи "Прикарпаттяобленерго", ВАТ "Полтаваобленерго" та інших підприємств енергетичної галузі.

Про це повідомляє прес-служба Ющенка

Згідно з цим дорученням має бути розроблено комплекс заходів для унеможливлення впливу конфлікту акціонерів ВАТ "Прикарпаттяобленерго" та ВАТ "Полтаваобленерго" на роботу енергосистеми України, взято названі підприємства під охорону відповідними підрозділам МВС.

Ющенко також поставив завдання провести розслідування обставин проникнення сторонніх осіб на територію зазначених підприємств та встановити підпорядкованість задіяних спеціальних підрозділів і правомірність їх дій.

Також Ющенко поставив завдання провести всебічне розслідування фактів участі або бездіяльності працівників органів державної влади в конфлікті акціонерів означених суб'єктів господарської діяльності і розробити єдину процедуру виконання судових рішень.

Раніше в понеділок громадський комітет з проведення акції протесту підприємств ВАТ "Прикарпаттяобленерго", ВАТ "Тернопiльобленерго", ВАТ "Чернігiвобленерго", ВАТ "Сумиобленерго", ВАТ "Полтаваобленерго" і ВАТ "Львiвобленерго" просять захисту у президента Ющенка, повідомляє УНІАН.

Про це йдеться у відкритому листі до президента Ющенка, в якому громадський комітет просить покласти край незаконним діям, пов'язаним із силовими захопленнями ВАТ "Прикапаттяобленерго" і ВАТ "Полтаваобленерго", метою яких є зміна керівництва цих компаній і взяти під особистий контроль вирішення цього питання.

Як сказано у відкритому листі, сьогодні в Києві понад 6 тис. рядових акціонерів шести обленерго провели акцію протесту і передали лист у секретаріат президента України.

Разом з тим, у своєму листі учасники акції протесту вимагають доручити судовим і правоохоронним органам, органам прокуратури перевірити законність дій осіб, причетних до силового захоплення енергозабезпечуючих підприємств і дати їм правову оцінку.

У своєму посланні до президента громадський комітет з проведення акції протесту просить не допустити повторення силових втручань на інших підприємствах енергетичної галузі України.

ВАТ "Прикарпаттяобленерго", ВАТ "Тернопiльобленерго", ВАТ "Чернігiвобленерго", ВАТ "Сумиобленерго", ВАТ "Полтаваобленерго" і ВАТ "Львiвобленерго" належать до підконтрольних Григорію Суркісу.

Читайте також:

Григоришин з "Альфою" захопили обленерго, яким керував Суркіс?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування