Ющенко занепокоєний, що Європа не дала йому горизонт

Вівторок, 22 лютого 2005, 10:27
Президент України Віктор Ющенко заявив, що задоволений новим Планом дій ЄС-Україна, у якому намічені основні галузі, які підлягають реформуванню з метою наблизитися до європейських вимог.

Про це пише у вівторок "The Financial Times".

"Тільки одне турбує нас: План дій має відкривати якийсь [новий] горизонт, - сказав Ющенко. - А цього горизонту немає. Він не визначений", - відзначив президент, додавши, що зволів би, щоб у ньому було чітко зазначено, що переговори про вступ до ЄС почнуться після виконання Україною цього Плану, пише "ФТ".

Газета відзначає, що у Плані дій, який був офіційно прийнятий у Брюсселі в понеділок, пропонується збільшити квоти ЄС на українську сталеливарну продукцію й прискорити процес визнання ринкового статусу української економіки, що дозволить Євросоюзу швидше скасувати антидемпінгові мита на товари, які мають особливо важливе значення.

"ФТ" нагадує, що офіційну програму візиту Ющенка в Брюссель відкриє його зустріч із американським президентом Джорджем Бушем, який висловив підтримку українському лідеру, заявивши в Брюсселі в понеділок, що "Євроатлантичне співтовариство має радісно прийняти Україну".

Президент Ющенко також поспілкується з європейським лідерами на саміті НАТО, який теж відбудеться у вівторок.

На зустрічах у вівторок, а також у ході переговорів з керівниками ЄС Хосе Мануелем Баррозо й Хав'єром Соланою й у своєму зверненні до Європарламенту в середу президент Ющенко має намір підтвердити дві основні цілі своєї зовнішньої політики: вступ до Всесвітньої торговельної організації цього року й початок переговорів про членство в ЄС в 2008 році.

Що стосується вступу до НАТО, український лідер відзначив, що йому буде потрібен час для подолання розбіжностей після передвиборчої кампанії, під час якої його опонент використав антизахідні настрої в суспільстві, пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування