Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко оголосив у НАТО кінець традицій Кучми, але не сказав про членство

Вівторок, 22 лютого 2005, 10:50
Президент Віктор Ющенко на засіданні Комісії Україна-НАТО у Брюсселі заявив про завершення етапу багатовекторності в історії України.

"Період так званої багатовекторності ми залишили у минулому", - сказав Ющенко у вступній промові.

"Наші декларації відповідатимуть нашим ділам. Курс на інтеграцію до європейських і євроатлантичних структур віднині визначатиме стратегію і тактику нашої політики", - додав Ющенко.

"Участь України у євроатлантичній спільноті демократичних народів зміцнить мир та безпеку у всьому європейському континенті. Ми готові докласти всіх зусиль для досягнення цієї благородної мети", - сказав також Ющенко.

За його словами, "настав час говорити про принципово нові можливості", а "зміни в Україні відкривають шлях для виведення відносин на якісно новий рівень".

Під час вступної промови, яка була відкрита для преси, Ющенко не сказав про намір України подати заявку на членство в НАТО.

"Розвиток громадянського суспільства, незалежного правосуддя і свободи слова, подолання корупції дають реальну можливість істотно поглибити відносини України і НАТО в найближчій перспективі", - сказав Ющенко.

Він також висловився за "приведення політичних, соціально-економічних, оборонних систем держави до євроатлантичних стандартів".

"Хочемо, щоб переваги цих стандартів відчував кожен громадянин", - додав Ющенко.

"Європейське майбутнє України нерозривно пов'язане з поглибленням його відносин з Альянсом", - сказав він.

"Моє звернення до вас умотивоване перемогою українського народу, здобутої ним свободи і утвердження незалежності України. Люди вийшли на помаранчевий майдан у Києві, на вулиці і площі по всій Україні, щоб захистити свою гідність і право самим обирати своє майбутнє", - розповів Ющенко.

"Вони вистояли, бо подолали холод, страх і розбрат. Дуже важливо, що у боротьбі за свободу громадяни України почували себе не самотніми", - сказав Ющенко.

"Українська правда", Брюссель

Поїздка журналіста "Української правди" організована за сприяння Фонду підтримки ЗМІ посольства США

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування