Порошенко розширив свої повноваження порівняно з Радченком

Вівторок, 22 лютого 2005, 12:00
Секретар Ради національної безпеки й оборони має право брати участь у засіданнях Кабінету міністрів України із правом дорадчого голосу.

Це визначено указом президента України "Про деякі питання організації діяльності Ради національної безпеки й оборони".

Відповідно до тексту, опублікованого у вівторок у газеті "Голос України", секретар РНБО має право ініціювати невідкладний розгляд Кабміном питань виконання рішень РНБО.

Він також наділений повноваженнями вносити в міністерства, інші органи виконавчої влади обов'язкові для розгляду пропозиції й рекомендації з проблем нацбезпеки. А також узгоджувати проекти актів президента з питань національної безпеки й оборони, давати доручення органам виконавчої влади й звертатися до них з відповідними запитами, направленими на забезпечення виконання рішень РНБО, актів і доручень президента.

Секретар РНБО також має право порушувати питання щодо відповідальності посадових осіб за результатами здійснення контролю за виконанням рішень Ради, вносити у встановленому порядку пропозиції по кандидатурах на посади в правоохоронних органах, Збройних силах, інших військових формуваннях, призначення на які здійснюються президентом.

Секретар ради може подавати на розгляд глави держави пропозиції щодо кандидатур на посади суддів, членів Вищої ради юстиції, і членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів, призначення яких здійснює президент.

Секретар РНБО має право безпосередньо користуватися інформаційними й аналітичними базами даних органів державної влади.

Держсекретарю України доручено передати у двотижневий строк в апарат РНБО штатну чисельність і відповідне фінансування й функції колишнього головного управління з питань судової реформи, діяльності військових формувань і правоохоронних органів адміністрації президента у зв'язку з її реорганізацією.

Держсекретар разом із секретарем Ради повинен підготувати пропозиції по передачі в апарат Ради фінансового й матеріально-технічного забезпечення з розрахунку посад і підрозділів РНБО, які передаються з адміністрації президента.

Як повідомлялося, указом президента "Про деякі питання організації діяльності Ради національної безпеки й оборони України" секретарем РНБО призначено Петра Порошенка. Секретар РНБО за посадою є радником президента з питань національної безпеки й оборони.

До РНБО входять 12 осіб під головуванням президента.

Повністю указ і новий склад РНБО читайте тут.

Читайте також:

ЮЩЕНКО НАРЕШТІ ПІДПИСАВ УКАЗ ПРО ПОРОШЕНКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування