Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко привезе Буша в Україну

Вівторок, 22 лютого 2005, 12:47
Президент Віктор Ющенко запросив президента США Джорджа Буша відвідати Україну, і той радо погодився.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Петро Порошенко, коментуючи коротку зустріч Ющенка і Буша в рамках саміту НАТО в Брюсселі.

"Під час зустрічі з Бушем обговорили подробиці візиту президента України в США у квітні. Буш із задоволенням прийняв запрошення відвідати Україну і дав доручення визначитися з датою", - сказав Порошенко.

За його словами, зустріч з Бушем залишила для нього "приємне" враження: "Дуже гарна була зустріч з Бушем".

За інформацією "Української правди", зустріч Ющенка і Буша в Брюсселі тривала 7 хвилин.

Водночас, як повідомляє прес-служба президента, на зустрічі Джордж Буш образно порівняв Віктора Ющенка за масштабністю завдань та тією роллю, яку він має зіграти в Україні, із Джорджем Вашингтоном.

У свою чергу президент України запевнив у розмові, що нова українська влада залишатиметься вірною українському народові щодо необхідності демократичних змін в Україні та усвідомлює складність завдань, які стоять перед нею.

Порошенко також розповів про переговори з прем'єром Канади Мартіном: "Фантастичні мессіджі з боку Канади – щодо вступу до Світової організації торгівлі, щодо отримання статусу ринкової економіки".

Також, за словами Порошенка, підтримка вступу України в СОТ звучала і на переговорах з Бушем.

Порошенко розповів, що під час засідання Комісії Україна-НАТО звучала тема переходу України до Плану дій для здобуття членства в НАТО (МАР).

"Я думаю, що це може відбутися на наступному саміті НАТО. Це питання не 2005 чи 2006 року", - додав Порошенко.

"Ми почули дуже сильну підтримку, яку готові надавати всі члени НАТО. А оскільки це також члени ЄС, то ці сигнали були достатньо потужними, щоб Україна могла розраховувати і на прийняття МАР, і на підтримку своєї європейської інтеграції", - додав Порошенко.

У свою чергу віце-прем'єр Олег Рибачук сказав, що засідання Комісії Україна-НАТО справило на нього враження, що "ми члени клубу, а не те, як Кучму розсадили по французькому алфавіту".

Як відомо, на саміті НАТО в Празі у 2002 році, щоб уникнути сусідства Кучми з Бушем і Блером, лідерів держав розсадили за назвами цих країн французькою мовою.

"Українська правда", Брюссель


Поїздка журналіста "Української правди" організована за сприяння Фонду підтримки ЗМІ посольства США


Читайте також:

ЮЩЕНКО ГОТОВИЙ ДО ЧЛЕНСТВА В НАТО

Ющенко оголосив у НАТО кінець традицій Кучми, але не сказав про членство

ЮЩЕНКА ПОСАДИЛИ МІЖ БУШЕМ І ГЕНСЕКОМ НАТО. Для України НАТО створить траст


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...