Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович нікого не бив, не був ворогом Ющенка й піарився тим, що "мама дала"

Вівторок, 22 лютого 2005, 12:58
Екс-кандидат у президенти Віктор Янукович заявляє, що ніколи не був ворогом Віктору Ющенку.

"Ми з Ющенком не були, і якщо мене не підводить інтуїція, не стали ворогами", - сказав Янукович в інтерв'ю газеті "Галицькі Контракти".

Він також висловив упевненість, що його зустріч із Ющенком й Тимошенко "обов'язково відбудеться". Янукович заявив, що не хотів би "судити про Тимошенко упереджено". "Життя покаже, а ми побачимо, хто й на що здатний", - сказав він.

Він сказав, що "не робить трагедії" з того, що багато хто з його однопартійців не хочуть йти в опозицію.

Янукович розповів, що були дві пропозиції - або тверда опозиція, що означає неприйняття будь-яких дій влади, або конструктивна опозиція. "Більшість людей налаштовані конструктивно – люди, які все життя працювали на благо держави, хочуть не просто сваритися із владою з приводу й без приводу, заважати їй, діючи за принципом "чим гірше, тим краще". Ні, ми хочемо спільними зусиллями принести користь суспільству", - сказав він.

Але в той же час він підкреслив, що питання про опозиційність буде вирішувати з'їзд. "Я ж як лідер партії й екс-кандидат у президенти, не можу сказати виборцям: "Всім спасибі. До побачення", - наголосив він.

Янукович також повідомив, що на з'їзді буде прийнята нова програма, незгодні з якою "зможуть вийти з партії". "Після цього - проти членів партії, які не будуть виконувати програму, будуть застосовуватися важелі дисциплінарного впливу".

"Ті, хто сподівався на мою перемогу, а зараз хочуть вийти з партії, керувалися, по суті, не програмою, а своїми інтересами. Такі люди або самі підуть, або - якщо вони будуть порушувати дисципліну - їм допоможуть", - сказав Янукович.

Він також підтвердив те, що ведуться переговори з СДПУ(о) з приводу створення єдиного блоку як на рівні лідерів, так і на рівні рядових партійців. За його словами, поки конкретних рішень прийнято не було. "Про домовленості в принципі, не варто говорити доти, поки не проведемо партійні з'їзди й не побачимо конкретні дії влади", - сказав він.

Говорячи про нового губернатора Донецької області Вадима Чупруна, Янукович відповів, що це "перевірений кадр, його добре знають". "Він завжди відрізнявся об'єктивністю й приніс багато користі країні за часи роботи на дипслужбі. Питання в тому, як буде працювати його команда, люди, яких йому рекомендують", - вважає Янукович.

Щодо передвиборчої кампанії, Янукович розповів, що "дуже обурювався, коли з'явилися листівки, що ображають Віктора Андрійовича". "Запитував своїх: "Чиїх рук справа?". І не міг знайти авторів - мені говорили, що листівки, мовляв, провокаційні, підготовлені штабом опонента", - розповів він.

Він також заперечує, що в переддень перших теледебатів він консультувався з іміджмейкерами Франсуа Міттерана. "Які там консультації! Якби я довідався, що йду на вибори, не в червні, а раніше, то може бути й проконсультувався б. А так - щодня три-чотири зустрічі з виборцями. Мітинги, прямі ефіри... Що мама дала, чому життя навчило - от і весь PR", - сказав він.

Він також розповів, що розслаблювався, займаючись спортом, зокрема тенісом. На питання, чи вживав він спиртне для розслаблення, Янукович відповів, що за час передвиборчої кампанії "були лічені рази". А пиво він не п'є взагалі.

На питання про те, чи бив він глав адміністрацій, Янукович відповів: "Ні, ну що ви. У житті не займався рукоприкладством".

"Українська правда"

Читайте також:

Янукович не хотів іти на вибори й не знав, що діялося в його штабі

Медведчук готовий віддати Януковичу лідерство в опозиції

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: