Чупрун не хоче чисток, і 25-літнього заступника без прописки

Вівторок, 22 лютого 2005, 14:31
Голова Донецької обласної адміністрації Вадим Чупрун не згодний з вимогами повної заміни старих кадрів.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції, передає Острів.

"З вимогами, щоб ніхто з попередніх не залишився, усіх треба замінити - я категорично із цим не згоден", - сказав Чупрун.

Він заявив також, що готовий шукати компроміси й "разом вирішувати ці питання". "Давайте все робити по розуму. Ми не повинні й не станемо рубати із плеча. Це моя позиція. Ми будемо враховувати інтереси кожної людини. Інтереси політичних сил, інтереси, насамперед, нашого регіону, Донбасу".

Він також заявив, що "за кожним портфелем стоять долі тисяч людей, майбутнє підприємств, майбутнє нашого краю", і він не може підійти до призначення тільки за деякими принципами, яких від нього вимагають.

"Призначення на посаді повинні бути, насамперед, відкритими - це моя позиція, зрозумілими нашому народу. І люди, які повинні бути при владі, на різних щаблях, вони повинні мати авторитет і довіру цього народу", - сказав Чупрун.

При цьому глава області розповів про факти постійного тиску на нього щодо кадрового питання. "Дійшли до незрозумілого розуміння цього питання, змушують уже і Кабмін, і апарат президента, і міністерства, і відомства негайно забрати, я не буду називати керівництво якого району, міста. Таких телеграм, таких дзвінків дуже багато".

Губернатор відзначив, що не може "реагувати на будь-які вимоги десяти, сотні, тисяч осіб, які відразу, ще не встигла людина приступити до виконання своїх обов'язків, уже вимагають відставки".

"На посаду заступника губернатора претендує хлопець 80-того року. З підтримкою відповідних сил політичних. Без прописки, без реєстрації у військкоматі, без досвіду управлінської діяльності. Що далі робити? Як вчинити в цьому випадку губернатору? Напередодні було кілька дзвінків. Поставити його замом по промисловості або економіки, або ще якимось замом? Я не можу це зробити", - сказав він.

За словами Чупруна, до кінця цього тижня буде відпрацьована процедура, будуть повідомлені в ЗМІ "наші підходи й принципи до розміщення кадрів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування