Подруга Кучми розводила макову соломку?

Вівторок, 22 лютого 2005, 14:43
Голова Київської обласної державної адміністрації Євген Жовтяк підозрює екс-київського губернатора Анатолія Засуху та його дружину Тетяну в причетності до наркобізнесу.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Комсомольской правде" від 22 лютого ц.р.

Коментуючи той факт, що нещодавно в Київській області була вилучена соломка з великим вмістом морфіну, вирощена у місцевих господарствах, Жовтяк висловив переконання, що "у справі замішані голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Засуха і його дружина - народний депутат України Тетяна Засуха".

"За моєю інформацією, – зазначив Жовтяк, - мак давно і успішно вирощується в одному з господарств Васильківського району - агрофірмі "Світанок", якою свого часу керував Анатолій Засуха, і якою сьогодні фактично продовжує керувати його дружина, Герой України Тетяна Засуха".

Жовтяк також зазначив, що міліція в області не вела боротьбу з наркотиками, а перетворилася на "куратора наркобізнесу".

За словами Жовтяка, "за поширення наркоманії, яке відбувається останнім часом, можна "подякувати" головi Верховної Ради Олександру Ткаченку, який у 1999 році "протягнув" новий закон про оборот психотропних речовин під гаслом: "Ви всі любите пиріжки з маком, отож давайте проголосуємо за те, щоб мак вирощували безконтрольно".

Так і вийшло, зазначає Жовтяк, "тепер керівники господарств не несуть ніякої відповідальності за те, що в них виросло!"

"Якщо він купив сертифікат, що він посіяв олiйний мак, то не несе відповідальності за те, що зійшов наркотичний. На момент прийняття закону в Україні було 15 відсотків наркотиків місцевого виробництва, тепер - усi 78!". "Профільні ж відділи в міліції перетворилися на кураторів наркобізнесу", - заявляє Жовтяк.

Губернатор розповів, що "днями було представлене нове керівництво обласної міліції, я говорив про цю проблему, закликав міліціонерів узяти її під контроль, а профільний підрозділ розпустити як неспроможний".

"Соломка" поширилася в Україні після того, як кілька років тому офіційно було дозволено вирощувати олійний мак з низьким вмістом морфіну.

Газета зазначає, що якщо не дотримуватися технології вирощування, навіть кулінарний мак може за 5-6 років перетворитися на наркотичний.

Іншим способом, який дає можливість посіяти опійний мак, є заховання цих посівів на ділянках з легально висіяним "кулінарним маком".

УНІАН

Читайте також:

Подругу Кучми обшукали, поки вона з ним відпочивала в Чехії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування