Губернатор Литвина просуває свої кадри в партії й хоче звільнити главу облради?

Вівторок, 22 лютого 2005, 15:37
Депутати Дніпропетровської облради заявляють, що в регіоні загострюється конфлікт між двома гілками влади - обласною радою й облдержадміністрацією.

У середу відбулася прес-конференція депутатів обласної ради Володимира Сербіна, Віталія Киряша й Віктора Карпенка.

За словами Сербіна, він виступив одним з ініціаторів звернення до прокуратури, у якому просив перевірити законність процедури голосування 13 грудня 2004 року на позачерговій сесії облради, на якій Микола Швець був обраний главою Дніпропетровської облради.

За його словами, відкрите голосування було до певної міри тиском на депутатів обласної ради.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", у вівторок прокуратура Дніпропетровської області опротестувала рішення облради від 13 грудня 2004 року у зв'язку з тим, що воно було ухвалене з порушенням законодавства, зокрема, про скликання третьої сесії облради не було повідомлено за 10 днів до призначеного часу, також не було оголошено час проведення й порядок денний сесії.

Депутати сказали, що вони не виступають проти самого Швеця, вони вимагають дотримання законодавства, і щоб процедура голосування була витримана відповідно до норм закону.

Також депутати закликали Швеця сісти за стіл переговорів із главою Дніпропетровської обладміністрації Сергієм Касьяновим, і щоб в області почався діалог двох гілок влади.

Сам глава Дніпропетровської облради Микола Швець на засіданні президії ради в понеділок заявив про ускладнення політичної ситуації в області, зокрема й через дії нового губернатора.

Він розповів про наростання незгоди політради коаліції "Сила народу" і Соцпартії з кандидатурою нового глави облдержадміністрації Сергія Касьянова, відмову представників політради від переговорів з ним, постійні пікети біля стін обладміністрації й облради, а також втручанням членів команди Касьянова в роботу облради.

Він розповів зокрема про те, що 10 депутатів ініціюють перевірку легітимності його обрання.

Швець також сказав, що ускладнює ситуацію в області й те, що ніхто з керівників обладміністрації не має права втручатися в справи партій і визначати або переобирати їхніх лідерів.

У той же час, главі облорганізації Народній партії, народному депутатові Олександру Шевченку було запропоновано піти із цієї посади, оскільки на його місце вже підібрана інша людина. Про це йому повідомила людина з команди Касьянова.

Депутати облради висловлюють підтримку Швецю й підтверджують легітимність його обрання. У свою чергу, Швець підтверджує, що облрада підтримує політику президента Віктора Ющенка й готова працювати з обладміністрацією і її керівником.

У той же час представники фракції "Сила народу" і СПУ мають намір продовжити пікети обладміністрації до звільнення губернатора Касьянова.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...