Медведчук підтримає Кучму, і може співробітничати з Ющенком

Вівторок, 22 лютого 2005, 17:15
Колишній керівник адміністрації президента Віктор Медведчук, незважаючи на заяви про опозиційність, не виключає можливого співробітництва із президентом України Віктором Ющенком.

У той же час він вважає, що в нинішніх політичних умовах не він повинен про це говорити. "З моєї сторони ініціативи бути не може", - заявив він в інтерв'ю журналу "Контракти".

Він також вважає, що Ющенко має право на два строки президентства, хоча за його словами, говорити про це рано.

У той же час Медведчук заявляє, що готовий політично підтримати екс-президента Леоніда Кучму й не бачить підстав, у чому його обвинувачувати. "Навпаки, йому потрібно подякувати за мудру й принципову позицію під час так званої жовтогарячої революції".

На питання про керування адмінресурсом з АП на виборах, Медведчук заявив, що положення про АП "не давало таких повноважень ні йому, ні його підлеглим".

Медведчук також прокоментував обвинувачення у фальсифікації виборів через сервер та в тому, що він особисто, натискав на кнопку сервера-посередника: "Сервер, що не тільки пропускав би дані через АП, але й дозволяв на якісь ще кнопки натискати - це нонсенс", - сказав він.

На питання, чи не боїться він помсти з боку людей, які прийшли до влади, він відповів, що "як лідер політичної сили не має права боятися". "Тим більше, що нічого протиправного я не зробив", - сказав він.

Він також розповів, що під час помаранчевої революції, коли на Банкову не пускали ні Кучму, ні його, він щодня "з папками їздив до Кучми в Кончу-Заспу підписувати закони, укази". "Ми працювали в напівлегальних умовах", - сказав він.

Медведчук також допускає, що бізнесмени-члени його партії можуть вирішувати якісь питання свого бізнесу за його спиною: "У людини є власність. Якщо член партії буде вважати, що співробітництво із владою допоможе в питаннях власності, чому я повинен бути йому перешкодою?".

У той же час він сказав, що якщо це буде суперечити лінії партії, такі дії одержать "принципову оцінку" навіть у вигляді виключення з партії.

Медведчук також розповів, що на західній Україні членів його партії "вираховують через пошту за підпискою "Нашої газети +" (центрального друкованого органу СДПУ(О)), шантажують звільненням, пікетами.

"Я не можу захистити цих людей, навіть якщо сам поїду до Львова, стану біля паркану й буду розганяти демонстрантів", - сказав він.

Він також заявив, що має право засуджувати таких як Кремінь, Песоцький, Андрусяк, які, за його словами, "завдяки партії перебували при владі".

"Влада програла... Потрібно ж мати хоч якусь мужність. Щоб боротися далі разом. Раніше їм було гарно, а тепер, коли для партії настали важкі часи, від її відрікаються", - сказав він.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування