У СЕРЕДУ КАБМІН РОЗГЛЯНЕ НЕ ПОВЕДІНКУ ЗВАРИЧА, А ЧИ МІГ ВІН ТАК ВЧИНИТИ

Вівторок, 22 лютого 2005, 17:31
На засіданні Кабінету міністрів у середу буде обговорюватися не стільки сам факт відставки міністра юстиції Романа Зварича, скільки етика взаємин членів уряду, заявив віце-прем'єр з гуманітарних питань Микола Томенко.

"Ми будемо обговорювати це питання, оскільки дійсно урядові потрібно визначитися, які уроки з цієї історії винести. Але не факт, що буде обговорюватися необхідність або відсутність відставки, оскільки позиція президента відома: він вважає, що міністр юстиції повинний працювати", - сказав Томенко, відповідаючи на питання журналістів у вівторок у Києві.

"Я думаю, що мова буде йти про принципи нашої корпоративної поведінки в уряді, про етику взаємин у системі уряду, а не про відставку або не відставку", - заявив віце-прем'єр.

Він підкреслив, що "за тих складних і делікатних питань, що ми обговорюємо, щодня буде виникати питання, коли один міністр буде не згодний з іншим міністром".

На думку Томенка, "урок цієї історії полягає в тому, що перед тим, як винести на публічні дебати незадоволеність діяльністю одного міністра іншим, потрібно вирішити цю проблему усередині уряду".

Як повідомлялося, міністр юстиції Зварич виявив бажання подати у відставку, однак поки невідомо, чи подав він формальну заяву. Рішення міністра, можливо, пов'язано з деякими останніми рішеннями уряду в області паливно-енергетичного комплексу.

Віце-прем'єр України з питань адміністративно-територіальної реформи Роман Безсмертний пов'язує бажання Зварича піти у відставку з його позицією щодо заборони реекспорту нафти.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування