Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На українському флоті вкрали ракети "Стріла"

Вівторок, 22 лютого 2005, 18:12
У військовій частині військово-морських сил України в Криму пропав пусковий пристрій і два пенала з ракетами до переносного зенітно-ракетного комплексу "Стріла 3М".

Такі ракети за своєї компактності можуть збивати вертольоти чи літаки.

22 лютого, близько 4 години ранку вартовий воєнізованої охорони однієї з військових частин ВМСУ, що дислокується біля селища Чорноморський у Криму, помітив на території складів двох невідомих, котрі намагалися проникнути в одне із сховищ.

Невідомі особи не виконали вимоги вартового зупинитися і, кинувши слюсарні інструменти, вдалися до втечі. При огляді сховищ вартовий виявив зірвану пломбу печатки на воротах одного сховища і відсутність замка на іншому сховищі.

Вартовий відразу викликав начальника варти і командування частини. Для оперативного пошуку невідомих осіб, що намагалися проникнути до сховища, командир частини негайно сповістив місцеві органи внутрішніх справ і Служби безпеки України.

Як повідомляє управління прес-служби міністерства оборони України, для перевірки наявності майна і озброєння у сховищі, де був зірваний замок, командир частини провів інвентаризацію, у результаті якої виявлено відсутність пускового пристрою і двох пеналів з ракетами до переносного зенітно-ракетного комплексу "Стріла 3М".

За даним фактом проводиться розслідування, а також здійснюється перевірка і інвентаризація інших сховищ на території цієї військової частини. На місці події працює комісія на чолі з заступником командуючого ВМСУ полковником Ігорем Матвієнком.

Крім того, для з'ясування обставин події й організації взаємодії з представниками СБУ, прокуратури і міліції до селища Чорноморський виїхала оперативна група військового відомства на чолі з начальником керування служби військ Генерального штабу ВС України генерал-майором Усманом Уразовим.

Лігабізнесінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: