Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Табачник вимагає вибачень в Томенка. Той нагадує йому про щіру чарку за Януковича

Вівторок, 22 лютого 2005, 18:19
Ян Табачник у відкритому листі до віце-прем'єра Миколи Томенка вимагає вибачень за нешанобливий тон на свою адресу і радить не займатися дешевим піаром. Томенко у своїй відповіді докоряє Табачнику за підтримку старого режиму і звинувачує в аморальності.

Народний артист України Табачник опублікував у вівторок в газеті "Факты и комментарии" відкритого листа до віце-прем”єр-міністра з гуманітарних питань Томенка.

В ньому Табачник висловив обурення з приводу слів про те, що "в Україні повинні виступати українські артисти, а не якісь там табачники та кобзони", сказаних Томенком в ефірі Першого національного телеканалу, повідомляє Інститут масової інформації.

"Я не збираюся бути в опозиції до влади. На відміну від вас, мені влада ніколи не була потрібна. Але мені здається, що ви підштовхуєте мене до того, щоб стати першим дисидентом в оновленій після президентських виборів Україні, де було заявлено, що віднині не будуть порушуватися права людини" – пише Табачник.

Свій лист Ян Табачник завершує вимогою про публічні вибачення: "Я вимагаю вибачень і чекаю на них. Якщо ви привселюдно не принесете вибачень, я одягну жовту шестикінечну зірку ...і буду її носити доти, доки ви будете залишатися в уряді. Я звернуся до всіх своїх колег, до багатьох видатних людей планети, а також до лідерів правозахисних організацій, до світової спільноти для того, щоб захистити себе і тих, чию національну гідність ви, пане Томенко, прагнете розтоптати та принизити".

"Ви ж (вдумайтеся лише!) заступник голови уряду з...гуманітарних питань! Чому вас не зупиняє принаймні це? Замість того, аби бігати по телеканалах і займатися самолюбуванням та дешевим піаром, займайтеся краще справжньою роботою", – закінчує листа Табачник.

Цього ж дня Томенко розповсюдив відповідь на відкритий лист Табачника.

Томенко нагадав Табачнику про його прихильність до родини екс-президента України Леоніда Кучми та підтримку екс-кандидата в президенти Віктора Януковича.

Зокрема, Томенко у листі зазначає: "Я не став би відповідати на вашого листа, якби він зачіпав лише мене. Однак ви написали його з позицій народного артиста, і це змушує мене до публічності".

"Як віце-прем’єр з гуманітарних питань я виступаю за те, щоб всі митці в Україні творили в ім’я народу. Натомість ви неодноразово заявляли, що до кінця днів будете служити Леоніду та Людмилі Кучмам, а також Віктору Януковичу", - пише віце-прем'єр.

Далі Томенко пропонує Табачнику погодитися із тим, що "не кожний народний артист, випивши за Януковича чарку, стане перевертати її над головою, демонструючи в такий спосіб щирість підтримки... Пригадайте, саме так ви вчинили у Запоріжжі на фуршеті з провладним кандидатом".

"Зауважу, що згадані персони та український народ – речі нетотожні",- додає Томенко.

"Я переконаний, що для справжнього народного артиста вищою винагородою є громадська шана та визнання, а не столичне дніпровське узбережжя у 8 гектарів під забудову елітарних апартаментів, даровані владою", - вказує Томенко.

"Схоже, ви, спекулюючи званням народного артиста, не усвідомлюєте, що воно означає насправді", - вказує Томенко, нагадуючи, що Табачник разом із Кобзоном та "Отпетыми мошенниками" давав концерт на підтримку Януковича "в день трауру, коли у Беслані ховали дітей, загиблих від рук терористів".

Томенко також оцінює дії Йосипа Кобзона, авторитетом якого "прикривається" Табачник: "Протизаконна агітація, втручання у внутрішні справи України, пропаганда громадянської війни у телевізійному ролику з 25-м кадром – все це дає підстави для широкого застосування кримінального законодавства".

"Хочу вам порадити не повторювати трагічних помилок Кобзона, і не спекулювати на делікатній темі міжнаціональних відносин", - застерігає віце-прем'єр, зазначивши, що "сьогодні в Україні, на щастя, панують мир і злагода попри всі намагання розбурхати ситуацію під час виборчої кампанії".

"Я переконаний, що нова українська влада шануватиме всі національні культури і дбатиме про всіх митців. У нас не буде привілейованої касти діячів, яким дозволено вирішувати свої питання за рахунок всіх інших", - вказує Томенко.

"Принаймні, я як віце-прем’єр зроблю для цього все від мене залежне!" – закінчує він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування