Реприватизації не буде, заявляє Ющенко і підтверджує свою повну згоду з Тимошенко

Вівторок, 22 лютого 2005, 18:47
Президент Віктор Ющенко заявляє, що він із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко єдині в думці, що перегляд умов приватизації має торкнутися кількох десятків підприємств.

"Коли ми говоримо про українську приватизацію сьогодні, то позиція прем'єр-міністра і позиція президента - єдина. Вона полягає в тому, що перегляд умов приватизації торкнеться кількох десятків об'єктів - там, де було значне порушення національних законів", - сказав Ющенко в інтерв'ю журналістам у вівторок у Брюсселі.

Як повідомлялося, у понеділок у Києві Ющенко заявив на інвестиційному форумі, що так звана реприватизація буде стосуватися декількох десятків об'єктів.

Минулого тижня Тимошенко заявила, що генпрокуратура підготував перелік із близько 3000 підприємств, під час приватизації яких, на її думку, були допущені порушення, і уряд має намір оскаржити приватизацію цих об'єктів у суді.

Ющенко повідомив у Брюсселі, що в день, коли пролунала інформація з посиланням на прем'єра про виконання умов приватизації трьох тисяч об'єктів, він зустрівся з нею зі своєї ініціативи.

"Я пам'ятаю тільки одне посилання Юлії Володимирівни - вона мені говорила, що не посилалася на приватизацію трьох тисяч об'єктів, вона говорила про те, що одержала від прокуратури матеріали, що містять зауваження по приватизації трьох тисяч об'єктів", - сказав Ющенко.

Він відзначив, що ці зауваження були різного характеру, зокрема, правового, процедурного.

Ющенко знову заявив, що буде сформований остаточний список підприємств, приватизація яких буде переглядатися. За його словами, цей список буде закритий для подальшого включення до нього інших об'єктів. "Щоб потім ні в кого не було спокуси його продовжити", - підкреслив Ющенко.

За його словами, приватизація об'єктів, що увійшли до цього списку буде переглянута привселюдно за участі міжнародних інвесторів.

Ющенко не виключив, що до нових конкурсів по приватизації об'єктів можуть бути допущені переможці попереднього конкурсу по приватизації даного об'єкта.

Президент погодився з думкою, що інформація про три тисячі підприємств, що пролунала в контексті перегляду їхньої приватизації, негативно вплинула на очікування інвесторів. "Для більшості учасників ринку це повна ревізія процесів приватизації в Україні", - сказав український президент, підкресливши: "Ні уряд, ні президент не мали на увазі такий тип політики".

Ющенко заявив, що "тема реприватизації ніколи не стояла, і не буде стояти в Україні". "Коли ми говоримо про реприватизацію, як викуп державою раніше приватизованих об'єктів - цього не буде відбуватися. Ми не передбачаємо в бюджеті жодної копійки", - підкреслив Ющенко.

Він відзначив, що мова йде про перегляд тих приватизаційних конкурсів, що відбувалися з порушенням законів, непривселюдно або зводилися до спеціальних умов, що передбачали преференції.

Інтерфакс-Украина

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування