Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політолог Путіна не може без України і хоче безвізовий режим

Вівторок, 22 лютого 2005, 20:16
Україна є сферою життєвих інтересів Росії, вважає президент російської Національної громадської ради з міжнародної політики Сергій Марков.

Свою думку політолог висловив у вівторок в РІА "Новини" у ході відео-мосту Вашингтон-Москва.

За його словами, без співробітництва з Україною Росії було б також важко, як і Сполученим Штатам без співробітництва з Канадою. "Ми вкрай зацікавлені в такому співробітництві як в економічній, так і гуманітарній сфері. У нас десятки тисяч економічних зв'язків і мільйони людських", - підкреслив Марков.

Він висловив думку, що між Україною й Росією має бути створений вільний безвізовий простір. "Десятки мільйонів людей хочуть цього", - підкреслив політолог.

"Неспівробітництво з Україною може коштувати Росії десятки мільйонів доларів", - відзначив Марков.

Разом з тим, він відзначив, що між Москвою й Києвом існує велике взаєрозуміння. "Ми повинні більше й краще пояснювати свої позиції один одному", - сказав він.

Сергій Марков підкреслив, що було б доцільним, якби на Україні російській мові було надано статус офіційної. "Якщо російською на Україні говорить стільки ж людей, скільки й українською, тобто 45%, то зараховувати російську мову до мов національних меншин - недемократично", - підкреслив російський політолог.

"Україна - це сфера наших життєвих інтересів. Ми живемо з Україною тисячу років, це - колиска російської цивілізації", - відзначив Марков.

"Якщо 75% українського населення висловлюється за те, щоб відносини з Росією розвивалися не як зі звичайною країною, а як із найближчим сусідом, то українське керівництво повинне до цієї думки прислухатися", - наголосив президент Національної громадської ради з міжнародної політики.

Марков вважається політологом наближеним до президента Росії Путіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування