Червоненко знайшов "Криворіжсталь у квадраті"

Середа, 23 лютого 2005, 10:30
Міністр транспорту і зв'язку України Євген Червоненко заявляє про критичний стан транспортної галузі.

"Транспортна галузь переживає критичний стан. Документи засвідчують, що ряд керівників структур "Укрзалізниці" і морського транспорту неспроможні вести реальний бізнес за нормами взаємної відповідальності і суворими ринковими вимогами", - заявив він під час візиту до "морської столиці".

За його словами, "те, що відбувалося протягом останніх років, зокрема, у морегосподарському комплексі, можна назвати "Криворіжсталь у квадраті".

Як зазначив керівник відомства, "найближчим часом я змушений буду про все інформувати главу держави і вже ініціював розгляд стану транспортної галузі на засіданні РНБОУ".

Міністр висловив упевненість, що вдасться подолати кризову ситуацію у співпраці з тими, хто знайде сили переламати ситуацію.

Червоненко відзначив, що готовий співпрацювати далеко не з усіма відповідальними працівниками відомства, передусім, з тими, до яких виникли претензії після проведених ревізій.

Міністр навів низку фактів, коли за рахунок трудових колективів чиновники набули величезного майна. Наприклад, заступник міністра з питань морського транспорту Валентин Касапчук став власником квартири вартістю 1700 тис. грн. за рахунок Укрморпорту, начальник Іллічівського морпорту Володимир Биков придбав житло вартістю 500 тис. грн. тощо.

Глава відомства прилюдно повідомив Касапчуку, що звільняє його з посади, а подальшим дослідженням законності набуття дорогої квартири займуться відповідні структури, а начальнику Іллічівського порту запропонував оформити безвідсотковий кредит і протягом наступних років компенсувати кошти за фешенебельну квартиру.

Серйозні претензії висловив міністр на адресу працівників Чорноморської митниці та Господарського суду Одеської області, очолюваного Валентином Продаєвичем, зауваживши, що "зараз відповідні структури СБУ вивчають численні документи, на підставі яких винесено низку ухвал про приватизацію і відчуження майнових комплексів".

Учасники зустрічі – глави портів та залізниці наводили контраргументи, висловлювали власні погляди на шляхи подолання кризи транспортної галузі.

Підсумовуючи обмін думками, Червоненко запропонував присутнім працівникам транспортної галузі якомога швидше міняти критерії оцінок своєї роботи, долати упущення, а з тими, хто допустив надто серйозні порушення, через півтора-два місяці відбудеться подібна принципова розмова в облдержадміністрації з участю генерального прокурора України.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News