Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко подякував хрещеним батькам з Європарламенту і закликав будувати стіни разом

Середа, 23 лютого 2005, 13:29
Президент України Віктор Ющенко наполягає на тому, щоб Європейський Союз надав Україні перспективу членства.

Про це він заявив, виступаючи на засіданні Європарламенту у Страсбурзі.

Він висловив сподівання на те, що вже в 2007 році Україна зможе почати переговори про вступ в ЄС.

Ющенко підкреслив, що політика сусідства, запропонована в Плані дій, "неадекватна основа для стосунків України з ЄС", і наголосив на необхідності визнання України "як частини єдиної Європи".

Ющенко згадав про помаранчеву революцію та відзначив, що нею українці підтвердили своє прагнення до європейських цінностей. Він також подякував Європарламенту за підтримку у ті дні і назвав їх "хрещеними батьками" нової нації.

Ющенко сказав, що вітає позицію тих представників ЄС про розроблення нової перспективи для України.

"Мета моєї країни, головне завдання нового уряду й моє особисто – вступ України до Євросоюзу", - сказав Ющенко.

Ющенко відзначив, що прагне, щоб всі українські органи працювали за європейськими стандартами (правоохоронці, судова гілка, підприємства тощо) "з повагою до прав людини і її гідності".

"Ніхто не почує за мого уряду про утиски свободи слова, переслідування ЗМІ, порушення прав людини", - наголосив президент, чим викликав оплески в залі.

"Ми готові підтвердити серйозність проголошених намірів щоденною кропіткою роботою. Я хочу зробити так, щоб будь-яке рішення на внутрішньому рівні чи то в економіці, чи в інший галузі було пронизано євроінтеграційним духом", - сказав президент.

Він попросив підтримки у європарламентарів для цього курсу. "Мабуть, ніхто в цьому залі не заперечуватиме, що українці зробили крок назустріч демократії. Настав час зробити крок назустріч Україні", - підкреслив президент.

Ющенко також наголосив, що рух "України до Європи не є проблемою для Росії і лише сприятиме їх подальшому зближенню". Він назвав несправедливими слова про несумісність дружби з Росією і євроінтеграцією.

"Україна в ЄС і НАТО ніколи не дозволить використати ці структури проти інтересів російського народу", - додав Ющенко.

Ющенко назвав своєю метою поширення європейських цінностей на теренах колишнього Радянського союзу.

"Історія учить - наші спільні цінності ніде і ніколи не можуть вважатися утвердженими назавжди, наш обов’язок захищати їх щодня, щогодини, ми повинні спільно будувати стіни дому, в якому наші народи живуть. Як говориться у святому писанні, коли дім поділиться супроти себе - не вистоїть той дім", - сказав Ющенко.

"Настав час збирати каміння й будувати єдину Європу", - завершив він свій виступ.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування