Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ЗАЯВИВ, ЩО УБИЛИ ДВОХ СВІДКІВ У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ

Середа, 23 лютого 2005, 14:01
Президент Віктор Ющенко заявляє, що двох свідків у справі Георгія Гонгадзе було убито.

Про це Ющенко повідомив у Старсбургу на прес-конференції в Європарламенті, відповідаючи на питання про перспективи розслідування убивства Гонгадзе.

"Я володію інформацією, яка робить мене оптимістом, що ми крапку в цій справі можемо поставити... Багато води утекло, багато чого знищено, із чотирьох основних свідків знищено уже два", - сказав Ющенко, однак не навів подробиць.

За словами Ющенка, проблема номер один у справі Гонгадзе – зберегти матеріали, які можуть вказати на винних у вбивстві журналіста.

"Тема загибелі Гії Гонгадзе і її розслідування я відношу до моєї честі і моєї команди", - сказав Ющенко.

За словами президента, після його зустрічі з Лесею Гонгадзе була утворена "спеціальна оперативна група підрозділів МВС і СБУ, яка знаходиться у оперативному управлінні Генпрокуратури і використовується для ефективного ведення слідчої справи".

"На сьогодні дві справи, які мають не пряме, а опосередковане відношення до загибелі Гії Гонгадзе, передані Генпрокуратурою до суду", - також додав Ющенко.

Ющенко звернувся до кореспондента, який поставив це питання зараз і який уже питав це у президента під час його перебування у Раді Європи в січні: "Якщо на тому березі річки ви побачите нещиру мою роботу моєї команди, я готовий дати відповідь журналістам, які мають сумнів відносно практичності дій, які робить українська влада"

"Українська правда", Страсбург


Поїздка журналіста "Української правди" організована за сприяння Фонду розвитку ЗМІ посольства США


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...