Тимошенко і Безсмертний, Литвин і Зварич просять їх "не вбивати"

Середа, 23 лютого 2005, 15:17
Провідні політики України звертаються до колег політиків та журналістів не займатися інформаційним кілерством, оскільки це негативно впливає на розвиток української влади.

Про це йдеться у листі відомих українських політиків, поширеному у середу прес-службою Соцпартії.

За словами політиків, до написання цього листа їх підштовхнули події останніх тижнів, коли відбувався процес формування української влади. Вони відзначають, що "складнощі, що виникають при цьому, цілком природні".

Водночас, вони вказують, що дехто намагається використати те, що влада вперше опинилася під публічним контролем.

"На жаль, процеси демократичних перетворень супроводжуються спробами окремих впливових політичних сил розколоти суспільство, розколоти політиків, які згуртувалися навколо президента Віктора Ющенка", - говориться в листі.

"Українська реальність тепер характеризується не лише очікуваними перетвореннями, але й інформаційними війнами. Деякі політики, вважаючи себе, мабуть, головними авторами перемоги в президентських перегонах, знову намагаються ввести в політичний обіг інтриги, "наїзди" та інформаційне кілерство", - зазначають автори.

Водночас вони наголошують, що час інформаційних та політичних війн уже минув. "Настав час розбудови. Високу довіру до нової влади, яку виявив на майданах народ України, треба виправдати спільними зусиллями всіх", - говориться в листі.

Автори листа окремо звертаються до українських журналістів, які не повинні бути знаряддям при вирішенні дріб’язкових політичних суперечок, підкилимних розбірок, що дискредитують нову владу.

Листа написано за ініціативою лідера Соцпартії Олександра Мороза.

Звернення підписали прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної Ради Володимир Литвин, віце-прем'єр-міністр Роман Безсмертний, віце-прем'єр Микола Томенко та Міністр юстиції України Роман Зварич, Олександр Мороз.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування