Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко оголосила конкурс на топменеджерів

Середа, 23 лютого 2005, 15:30
Топменеджери державних підприємств призначатимуться за конкурсом, а половина чистого прибутку цих підприємств залишатиметься для заохочення менеджерів та найманих працівників.

Відповідні постанови ухвалив уряд у вівторок, повідомила прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко.

За її словами, на стратегічних державних підприємствах "менеджерські команди" призначатимуться за конкурсом.

На цих конкурсах, повідомила Тимошенко, будуть присутні профільні міністри, а для "особливо стратегічних" - прем’єр-міністр.

Крім того, до участі в конкурсах запрошуватимуться голови парламентських комітетів та парламентських фракцій, "щоб цей процес був абсолютно зрозумілий суспільству", - додала Тимошенко.

За її словами, перелік цих підприємств "викликав в уряді дискусію", і тому було ухвалено рішення перенести затвердження цього переліку на наступну середу.

На уточнююче питання, чи стосуватиметься це зокрема НАК "Нафтогаз України", Тимошенко відповіла: "Моя позиція – всіх без виключення державних підприємств і акціонерних компаній".

Також Тимошенко повідомила, що уряд ухвалив постанову, спрямовану на "виведення з тіньового обліку чистого прибутку державних підприємств". Вона сказала, що цей чистий прибуток визначатиметься "на базі фінансового плану, який буде затверджено для кожного державного або казенного підприємства".

За словами прем'єра, уряд ухвалив рішення, що "50% чистого прибутку буде спрямовуватися до державного бюджету на основі фінансового плану". Інші 50% йтимуть на заохочення менеджерів підприємств та найманих працівників цих підприємств.

На її думку, це дозволить уникнути тіньових схем, які приховують розміри чистого прибутку.

Також Тимошенко повідомила, що в рамках програми "Власність народу" ухвалено постанову про створення Єдиного реєстру об’єктів державної власності.

За її словами, до цього реєстру "входитимуть всі без винятку" - підприємства, які перебувають у повній державній власності, у яких є частка державної власності, а також передані в управління інші структури.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування