У Донецьку знову поставили намети

Середа, 23 лютого 2005, 16:19
У Донецьку знову встановлене наметове містечко. 5 наметів були встановлені в середу вночі на площі Леніна в Донецьку.

Організатором цієї акції виступила громадська молодіжна організація "Союз народжених революцією", повідомляє "Острів"

Учасники наметового містечка висувають дві основних вимоги: федеративний устрій України й надання російській мові статусу державної.

На питання кореспондента "Острова", яким чином вони планують домагатися виконання висунутих вимог, голова організації Андрій Пургін сказав, що не вважає за можливе рішення цього питання в рамках Конституції.

"Зверніться в Слов'янську партію. Вам розкажуть, що цей шлях закритий нам. Мало того, це займе роки три часу. Це нереально", - сказав він.

На думку Пургіна, економічна криза, до якої привела країну нова влада, змусить мерів міст самостійно припинити відрахування в державний бюджет:

"Це піде своїм шляхом, тому, що коли 44% зібрали податків у січні, і в лютому буде небагато краще, будь-яка людина яка розуміється в економіці зрозуміє, що місяці через три будуть дуже серйозні економічні проблеми, і тоді вона (федералізація - "Острів") стане вже фактичною", - сказав він.

"Коли мерові якогось міста буде нічим виплачувати зарплату, і будуть відключати газ, світло й все решту, я думаю, він зважиться не перераховувати гроші в Київ і вирішувати свої місцеві питання", - відзначив голова організації.

У цей час міськвиконком повідомив учасників акції про те, що організація наметового містечка на площі Леніна незаконна.

Андрій Пургін із цим не погоджується, заявляючи, що відповідно до Конституції вони повідомили виконавчий комітет про свою акцію, і тому можуть вільно висловлювати свою думку.

Найближчим завданням "Союзу народжених революцією" є мобілізація людей, відзначає він.

Однак великої кількості бажаючих підтримати акцію протесту поки не спостерігається: біля наметів перебуває небагато активістів, з ними розмовляють журналісти і нечисленні перехожі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...