Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд гвалтує нафтотрейдерів

Середа, 23 лютого 2005, 18:11
Український уряд обрав силовий шлях поводження з бізнесом.

Про це в середу агентству "Новости-Украина" заявив доктор економічних наук, експерт Інституту світової економіки й міжнародних відносин Національної Академії Наук України Олексій Плотніков, коментуючи ухвалену Кабміном постанову про введення ПДВ у розмірі 20% на імпорт сирої нафти на територію України.

"Те, що уряд, певною мірою, "гвалтує" нафтотрейдерів, свідчить, що він обрав силовий спосіб поводження щодо бізнесу", - вважає експерт.

На думку Плотнікова, "введення ПДВ на імпорт нафти свідчить, що уряд гарячково шукає джерела для поповнення доходів державного бюджету".

"По-перше, не все в порядку з виконанням бюджету вже зараз. По-друге, для того, щоб нова влада зміцнилася, потрібно фінансувати соціальні програми. А для цього потрібно, щоб бюджет був не тільки виконаний, але й перевиконаний", – каже експерт.

Коментуючи слова Юлії Тимошенко про те, що з нафтетрейдерами укладено угоду, відповідно до якої введення ПДВ ніяк не позначиться на ціні готової продукції, Плотніков відзначив високу ймовірність такого результату.

"З огляду на рентабельність імпортерів, думаю, вони цілком могли домовитися з урядом про те, що на ціні кінцевої продукції це не позначиться"- сказав він.

У середу, 23 лютого уряд України ухвалив постанову, відповідно до якої з 1 березня 2005 року вводиться 20% податок на додану вартість на імпорт сирої нафти. Про це повідомила прем'єр-міністр України Тимошенко. Вона також відзначила, що "дана постанова повністю погоджена з імпортерами нафти".

Читайте також:

Зварич переміг Тимошенко? Уряд вводить 20% ПДВ на імпорт нафти

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...