Янукович вимагає вибачень від Томенка

Середа, 23 лютого 2005, 18:48
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що віце-прем'єр-міністр Микола Томенко повинен вибачитися перед його виборцями.

Так Янукович прокоментував відповідь Томенка на відкритий лист музиканта Яна Табачника, поширений у вівторок.

Янукович також вважає відповідь Томенка на лист Табачника "спробою сформувати тенденцію неповаги до інакомислячих, спробою зробити норму з порушення прав і свобод людини, із приниження достоїнства громадянина".

"Я вже не кажу про такі абсолютно несумісні з демократичними принципами речі, як постійні натяки Томенка на приналежність громадян до тієї або іншої нацменшини, підкреслення винятковості лише для етнічних українців", - сказав Янукович, слова якого цитує ЛІГАБізнесІнформ.

"Якби до подібних висловлювань вдався хто-небудь із західних політиків, то він на довгі роки втратив би місце в політичному житті взагалі або виявився б на самому краї в якому-небудь ультрарадикальному угрупованні", - відзначає Янукович.

"Я здивований, що виваженість заяв президента Ющенка так грубо нівелюється висловленнями політиків типу Томенка", - додає Янукович.

Він стверджує, що після опублікування відкритого листа Томенка, у якому згадується й ім'я лідера Партії регіонів, до нього звертаються сотні людей, у словах яких "гіркота й жаль". Вони, за словами Януковича, просять захистити їхні права, їхнє достоїнство.

Тому він вважає, що Томенко повинен привселюдно попросити вибачення в його виборців.

"Йому ніхто не давав повноважень оцінювати, Віктор Янукович і народ - це тотожні поняття чи ні. Томенко ніхто не давав права виступати від імені народу, не запитавши самого народу. Томенко повинен змиритися з фактом, що в Україні існує велика частина суспільства, яка сьогодні пов'язує своє майбутнє з іншою політичною силою, ніж та, що при владі", - йдеться у відповіді Януковича.

Янукович також радить Томенку "простудіювати, що означає слово "гуманітарний", який глибинний зміст має принцип гуманізму не тільки в гаслах, а й у щоденній практиці політика-демократа".

Янукович заявляє, що "висловлює своє рішуче неприйняття жестів і слів, які можуть чим-небудь утискати, скривджувати почуття громадян України".

Читайте також:

Табачник вимагає вибачень в Томенка. Той нагадує йому про щиру чарку за Януковича

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News