Міноборони з'ясовує, яку зенітку в нього украли

Середа, 23 лютого 2005, 20:19
Міністерство оборони України з'ясовує сумісність і можливість запуску зниклих раніше в Криму переносних ракет за допомогою украденої пускової установки переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) "Стріла 3М".

Як повідомили в середу журналістам у прес-службі українського Міноборони, в цей час на складах військової частини ВМС України поблизу селища Чорноморське в Криму проводиться інвентаризація для з'ясування типу зенітно-ракетного комплексу, за допомогою якого можна запустити зниклі ракети.

Також проводяться допити й перевірка відповідних документів, повідомляє ІА "Новости-Украина".

Пропажа пускової установки ПЗРК і двох ракет була виявлена у вівторок, коли близько 4.00 на території складів в одній із частин українських ВМС поблизу селища Чорноморське були помічені двоє невідомих, які намагалися проникнути в сховище.

Невідомі не виконали вимог вартового зупинитися й, кинувши інструменти, зникли.

При огляді сховища вартовий виявив зірвану пломбу на воротах одного зі сховищ і відсутність замка на іншому. Військовослужбовець викликав начальника охорони й командування частини.

За фактом зникнення з військових складів ПЗРК проводиться розслідування, здійснюється перевірка й інвентаризація інших сховищ на території військової частини, відзначили в прес-службі.

ПЗРК "Стріла 3М" може вражати повітряні цілі на відстані 3,5-4 кілометри.

Читайте також:

На українському флоті вкрали ракети "Стріла"

Тимошенко не звільнятиме Гриценка за ракети

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування