Суркіс відправить Кравчука до Ющенка і "Динамо" не віддасть

Четвер, 24 лютого 2005, 09:32
Президент футбольного клубу "Динамо" Київ Ігор Суркіс переконаний, що власники клубу не зміняться.

Так він прокоментував Українській службі Бі-Бі-Сі повідомлення про те, що Печерський районний суд арештував акції київського "Динамо".

"Не було такого рішення суду. А було рішення видати суду всі документи, що стосуються емісії та всіх зборів, які проводились у футбольному клубі "Динамо" (Київ) з 2000-го по 2004-й рік. Що стосується арешту, то там не було жодного слова", - сказав Суркіс.

"Йде чиста спекуляція. Це чиста спекуляція, в яку київське "Динамо" все одно не вдасться затягнути. І найголовнішу відповідь тим, хто спекулює на київському "Динамо", дадуть вболівальники клубу", - додав президент "Динамо".

Позов до суду Суркіс назвав спробою "заробити політичний капітал".

"Навколо імені київського "Динамо" сьогодні дуже легко заробляти політичний капітал. Ми працюємо в тому ж таки ключі, як і раніше. Єдине, що в цій ситуації хвилює, так це те, що команда знаходиться на порозі відповідального матчу 1/16 Кубка УЕФА з іспанським клубом "Вільяреал", і всі ці розмови хвилюють передусім команду. Це єдине, що мене хвилює. Інше мене не хвилює. У нас все законно", - зазначив він.

Суркіс переконаний, що рішення суду "ніяких" наслідків не буде мати. На уточнення, чи власники київського "Динамо" цілковито переконані, що власники клубу не зміняться, він відповів: "Абсолютно. Я це гарантую. Перед мільйонною армією вболівальників".

На питання про намір віце-прем'єра з гуманітарних питань Миколи Томенка переглянути приватизацію "Динамо", Суркіс порадив віце-прем'єру перейматися іншими справами.

"Я думаю, що він взагалі не в курсі справи про те, що він говорить. Щоб ви розуміли, "Динамо" ніколи не приватизувалось, це була громадська організація. І такій людині як Томенко, то він би краще піклувався про ті 60 тисяч знедолених дітей, які знаходяться на вулицях, краще він би їм допоміг", - сказав Суркіс.

За його словами, "Динамо" - команда благополучна, і, "мабуть, це багатьом сильно муляє очі".

На питання, чи вважає він, що нова влада України тисне на родину Суркісів, яка була пов'язана з попередньою владою, Суркіс сказав, що йому "нічого додати".

"Я вважаю, що новий гарант конституції, який декларує такі цінності, як простягування руки, те, що ми маємо жити по європейських стандартах, я не думаю, що він знає, що робить його оточення", - сказав Суркіс.

За його словами, можливо, найближчим часом Леонід Кравчук, який є акціонером клубу, звернеться до президента нашої країни і в міжнародні інстанції.

"Це дуже погана гра з командою київського "Динамо", тому що сьогодні може постраждати цілий український футбол. Якщо ФІФА чи УЄФА дізнаються, що у футбольні справи втручається політика, то ми можемо бути відлучені від футболу, від міжнародної арени, на дуже тривалий термін", - сказав Суркіс.

Читайте також:

Суркіс не боїться, що його звільнять, але дізнався, що в нього забирають "Динамо" зі ЗМІ

ГРИГОРИШИН ДОТРИМАВ СЛОВО І ВІДБИРАЄ "ДИНАМО" У СУРКІСА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування