Кучму посадять за Гонгадзе, а разом Зінченка, Порошенка й Литвина?

Четвер, 24 лютого 2005, 10:01
Лідер СПУ Олександр Мороз буде ініціювати відставку Генпрокурора Святослава Піскуна, якщо він не залучить до справи про вбивство Георгія Гонгадзе записи майора Мельниченка.

"Якщо в найближчі дні питання про залучення записів розмов у кабінеті Кучми до матеріалів кримінальної справи Георгія Гонгадзе не буде офіційно вирішене прокуратурою, я виступлю з ініціативою відставки керівництва Генеральної прокуратури України", - сказав Мороз в інтерв'ю газеті "Товариш".

"Чому дотепер затягується повторна експертиза записів Мельниченка? Чому прокуратура не використає результати експертизи записів, які провели фахівці американського ФБР?", - запитав лідер соціалістів.

"Я впевнений, що ні про яку ефективність слідства мови бути не може, поки в якості підозрюваних не будуть притягнуті головні фігуранти записів - громадяни Кучма й Кравченко. Прокуратура повідомляє в розшук генерала міліції Пукача, який організував переслідування Гонгадзе, але чомусь не розшукує тих, хто віддавав Пукачу незаконні накази", - відзначив Мороз.

На питання, чому затягується визнання записів як доказу в справі Гонгадзе, Мороз мотивував це тим, що там є записи й інших злочинів старої влади.

За його словами, "записи Мельниченка – це ..скринька Пандори української політики".

Він також відзначив, що оприлюднення цих записів побоюються "дуже багато з людей, зокрема й ті, що входять до оточення Віктора Ющенка".

"Наскільки мені відомо, питання про міру відповідальності за сказане в кабінеті Кучми може торкнутися наступних фігурантів записів Мельниченка: державного секретаря України Олександра Зінченка, міністра з надзвичайних ситуацій Давида Жванії, Голови Верховної Ради Володимира Литвина, секретаря Ради національної безпеки й оборони Петра Порошенка, деяких народних депутатів України", - сказав Мороз.

"Ці люди внесли серйозний вклад у перемогу демократії в Україні. Але в демократичній державі право й закон вище за все. Мова не йде про обов'язкове покарання, мова йде про те, що визначити міру відповідальності за причетність до діянь Кучми повинен тільки відкритий суд", - додав лідер соціалістів.

"Якщо записи розмов у кабінеті Кучми, зафіксовані в матеріалах слідчої комісії ВР, не одержать юридичної оцінки, я перший скажу про те, що кучмізм повертається", - заявив Мороз.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування